3 Μαΐ 2018

Εκατοντάδες ποδηλάτες στον 7ο Ποδηλατικό Αρχαιολογικό Γύρο Αχαρνών

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε και φέτος ο Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών – ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών και την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.
Ο 7ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, ξεκίνησε από την Πλατεία Συντάγματος με πρώτη στάση το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη. Στη συνέχεια έγιναν ενδιάμεσες στάσεις στις Αχαρνικές Πύλες, την Αχαρνική Οδό στην Πλατεία Κοτζιά, στον Θολωτό Τάφο Αχαρνών στον Κόκκινο Μύλο και στον Τύμβο του Σοφοκλή  στη Βαρυμπόμπη και ολοκληρώθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, όπου μαθητές από το 7ο  ΓΕΛ Αχαρνών έδωσαν μια υπέροχη συναυλία.
Η πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή του Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών συνδέει τα θέατρα των δύο μεγαλύτερων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της Αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών, ενώ σε κάθε ενδιάμεση στάση στον Δήμο Αχαρνών πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από Αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού θεσμού που έχει σαν στόχο την ανάδειξη της πλούσιας Πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών και δήλωσε:
"Οι άνθρωποι από το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ με πρωτεργάτη την πρόεδρο κα Μαρία Μίχα και την υποστήριξη, οργανισμών, φορέων, σχολείων, συλλόγων και πλήθους ποδηλατών, έστειλαν και φέτος, εντός και εκτός των "τειχών" του Δήμου Αχαρνών, ένα ηχηρό συμβολικό μήνυμα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών.
Ο Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών είναι μια προσπάθεια που ο Δήμος Αχαρνών υποστηρίζει διαχρονικά. Ωστόσο το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που έχουν αγκαλιάσει οι συμπολίτες μας με την αθρόα συμμετοχή τους.
Το ραντεβού μας για τον 8ο Ποδηλατικό Αρχαιολογικό Γύρο Αχαρνών ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά, έχοντας ανεξάντλητο απόθεμα, θετικών σκέψεων και ελπίδας από τη φετινή διοργάνωση"
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Φωτογραφικό υλικό: Μάρκος Ζερβός, Αποστόλης Κωστόπουλος και Γιώργος Ταράμπολας, Αμαλία Παρούση