11 Φεβ 2018

Τελειωμό δεν έχει η εγκληματικότητα στο Μενίδι: 500 τα θύματα συμμορίας ανηλίκων

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται η πιο επικίνδυνη συμμορία ανηλίκων η οποία διέπραττε ληστείες σε πεζούς και οδηγούς στο Μενίδι. Περισσότερα από 500 είναι τα θύματα με τελευταίο έναν αστυνομικό που του πήραν το υπηρεσιακό όπλο. 
Ο αστυνομικός έβγαζε το σκύλο του βόλτα όταν στην πλατεία δέχθηκε επίθεση από εφτά άτομα όπως καταγγέλλει με αποτέλεσμα να του αρπάξουν το όπλο αλλά και άλλα προσωπικά αντικείμενα. 
Ο φόβος και τρόμος είναι για τη συνοικία της Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι η συμμορία που αποτελείται από 14χρονους και δεκαεξάχρονους Ρομά οι οποίοι είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και κατσαβίδια. Τα στοιχεία της αστυνομίας σοκάρουν για την πιο επικίνδυνη συμμορία: 580 επιθέσεις σε πεζούς και διερχόμενους οδηγούς. 
Με το νόμο Παρασκευόπουλο για την αποσυμφόρηση οι ανήλικοι δεν φυλακίζονται, με αποτέλεσμα ενώ διαπράττουν εγκληματικές πράξεις παραμένουν ελεύθεροι. 
Μετά από κάθε επίθεση χάνονται εδώ σε αυτό τον καταυλισμό. Το γκέτο της Αγιά Σωτήρας είναι η κρυψώνα για τους ανήλικους που μόλις ληστέψουν τα θύματά τους κρύβονται μέσα στην απαγορευμένη περιοχή, που ούτε η αστυνομία δεν πλησιάζει. 
Οι κάτοικοι που έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους ε φυλακές, προειδοποιούν πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους και ζητούν για μια ακόμη φορά αποτελεσματική αστυνόμευση. 
Ρεπορτάζ του Star ΚΛΙΚ ΕΔΩ