26 Ιαν 2018

Όπισθεν για την απλή αναλογική με εντολή Τσίπρα

Δύσκολη έως αδύνατη υπόθεση αποδεικνύεται η καθιέρωση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση.  Από ότι φαίνεται και από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη με το Δ.Σ της ΚΕΔΕ, η κυβέρνηση υπαναχωρεί και αναζητεί ένα σύστημα που δεν θα δημιουργεί προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΙΡΕΤΟΥ www.airetos.gr ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας έχει πειστεί από αξιόλογα στελέχη της αυτοδιοίκησης και ανθρώπους που ασχολούνται πολλά χρόνια με το χώρο, ότι η απλή αναλογική δεν είναι ένα σύστημα εφαρμόσιμο στην αυτοδιοίκηση και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών και στη διοίκηση των δήμων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως ένα άλλο εκλογικό σύστημα, σαφώς πιο αναλογικό από το σημερινό, το όποιο όμως θα αναδεικνύει ισχυρές δημοτικές αρχές
- Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε και σήμερα στους δημάρχους την πρόθεση της κυβέρνησης για μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Όπως είχε πει πριν δυο μέρες ο Υπουργός Εσωτερικών στον realfm “ Αυτό που έχουμε καταρχήν συμφωνήσει στο πλαίσιο της κυβέρνησης και θα αποτυπωθεί στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με τις αλλαγές του «Καλλικράτη», είναι η μετάθεση για λίγους μήνες, τις ημερομηνίας των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, να πάει δηλαδή το Φθινόπωρο αντί για τον Μάιο του 2019, είναι κάτι που ζητά και ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης και να γίνεται η ανάληψη καθηκόντων, πια, των νέων αιρετών, από τον πρώτο μήνα του επόμενου”.