17 Μαΐ 2018

CANNABIS INDICA Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

Επιτέλους! Μια ευχάριστη είδηση
μπας και πάρουμε λίγο τα πάνω μας  ειδικά εμείς οι συνταξιούχοι. Μετά τον ορυμαγδό για την επερχόμενη μείωση των ήδη πετσοκομμένων συντάξεών μας ( σε πλήρη εξαθλίωση οδηγούμαστε όπως είπε ο ερίτιμος τέως πρόεδρος του ΣΤΕ  και πάλαι ποτέ  εκλεκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  βεβαίως, βεβαίως..) βρέθηκε  η λύση για όλα μας τα προβλήματα. Θα επιτραπεί η καλλιέργεια κάνναβης για φαρμακευτική χρήση γεγονός που το περιμένουν πώς και πώς οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες για να επενδύσουν στην Ελλάδα.  Επιπλέον υπάρχει πρόταση  να επιτραπεί και η ιδιοκαλλιέργεια  στα μπαλκόνια μας  (βλέπε δηλώσεις Τσιρώνη) πόσο μάλλον που  κατά τον κ. Μπαλαούρα  η κάνναβη θεραπεύει μεταξύ άλλων και  το Αλτσχάϊμερ  και συνεπώς  θα βοηθήσει  τους ηλικιωμένους. Είναι κυριολεκτικά θαυματουργή , όπως λένε δηλαδή «δια πάσαν νόσον και πάσαν μα……ν!- αν και για το τελευταίο διατηρώ πολλές επιφυλάξεις….
    Δεδομένου δε ότι ειδικά η περιοχή του Δήμου Αχαρνών ενδείκνυται για την ανάπτυξη καλλιεργειών κάνναβης – ως γνωστόν κάθε τρεις και λίγο εντοπίζεται μια φυτεία στους πρόποδες της Πάρνηθας  -  προκύπτει μια μοναδική ευκαιρία για να απαλλαγεί ο ταλαίπωρος Δήμος μας από τα θηριώδη οικονομικά προβλήματα που χρόνια τώρα τον ταλανίζουν. Τόσες και τόσες χέρσες εκτάσεις διαθέτει, γιατί να μένουν αναξιοποίητες;
    Ειδικά όμως για μας στους Θρακομακεδόνες η καλλιέργεια κάνναβης αποτελεί τον ιδανικό τρόπο ανάπτυξης και μετατροπής του προαστίου μας σε παράδεισο της φούντας. Κι αυτό γιατί εκτός των μεγάλων οικοπέδων που διαθέτουμε όλοι  για τα οποία και διπλοπληρώνουμε τσουχτερούς φόρους ( ΕΝΦΙΑ και ΦΑΠ), υπάρχει και η περιλάλητη έκταση των 45 στρεμμάτων του Συνεταιρισμού Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  που  προορίζεται, λέει, για αθλητικούς χώρους ( από τότε που τ’ ακούω ήμουνα νια και γέρασα) όπου εκτός από γαϊδουράγκαθα ευδοκιμούν και μπάζα, ξερά κλαδιά  και  λοιπά εδώδιμα προϊόντα παραγωγής κάποιων                         « εκλεκτών» συμπολιτών μας . Χώρια που μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης ότι οι φυτείες θα φρουρούνται συνεχώς από την αστυνομία, λύνεται και το πρόβλημα της αστυνόμευσης της περιοχής οπότε δεν θα χρειάζεται να πληρώνουμε ιδιωτικούς σεκιουριτάδες.
     Θα πρότεινα λοιπόν στην προσεχή ανθοκομική έκθεση του Δήμου, οψέποτε αυτή  πραγματοποιηθεί, να υπάρξει ειδικό περίπτερο ενημέρωσης για την καλλιέργεια του θαυματουργού αυτού φυτού καθώς και δείγματα ποικιλιών ταχείας ανάπτυξης προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι δημότες να προγραμματίσουν έγκαιρα την απαιτούμενη διαμόρφωση των κήπων και των μπαλκονιών τους. Οσο για το σύνηθες μουσικό πρόγραμμα που συνοδεύει αυτού του είδους τις εκθέσεις, εν προκειμένω θα πρότεινα να επικεντρωθεί στα γνωστά χασισοτράγουδα  (ΟΤΑΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ Ο ΛΟΥΛΑΣ, ΤΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ, Ο ΜΠΟΥΦΕΤΖΗΣ, ΤΟ ΒΑΠΌΡΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ, ΦΕΡΤΕ ΠΡΕΖΑ ΝΑ ΦΟΥΜΑΡΩ κλπ) ώστε να εναρμονίζεται με το γενικότερο κλίμα. Επίσης  θα πρότεινα να κληθούν οι εισηγητές του σχετικού νομοσχεδίου κ.κ. Τσιρώνης και Μπαλαούρας καθώς και ο γνωστός θιασώτης της φούντας πρωθυπουργικός σύμβουλος κ. Καρανίκας  και να τιμηθούν δεόντως από τη δημοτική αρχή για τις καινοτόμες και σωτήριες προτάσεις τους. Ειδικά για τον τελευταίο καλό θα είναι να κληθεί η κα Ελένη Μενεγάκη για να του απονείμει το σχετικό βραβείο.
   Εμπρός λοιπόν φίλοι συμπολίτες, να η ευκαιρία  να κάνουμε τα Ζωνιανά να σκάσουν απ’ τη ζήλεια τους! Μια… φούντα θα μας σώσει! Εγώ πάντως μ’ όλα αυτά που ακούω τελευταία «μια φούντωση, μια φλόγα έχω μέσα στην καρδιά» ν’ αρπάξω κάνα …ραμπαδόξυλο και ν’ αρχίσω να βαράω. Εσείς;
            ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΑΒΛΑΡΙΔΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ