17 Μαΐ 2018

Η Ανακύκλωση έγινε παιχνίδι στον Δήμο Αχαρνών

Με τη συμμετοχή άνω των 500 μαθητών πραγματοποιήθηκε και φέτος η δράση το "Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης" στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Αχαρνών, την Τετάρτη 16 Μάιου 2018.
Οι μαθητές, από Δημοτικά Σχολεία διάφορων περιοχών στον Δήμο Αχαρνών, επισκέπτονταν ανά σχολείο τον χώρο που είχε στηθεί το "Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης" και αφότου ολοκλήρωναν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα προστασίας θαλασσών και ακτών από εκπρόσωπο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών.
Κατά την αποχώρηση τους οι μαθητές έλαβαν δώρο ένα γλαστράκι με λουλούδια, προσφορά του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών – Αττικής, καθώς και ενημερωτικό υλικό από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ενώ τα νερά που προσφέρονταν δωρεάν καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν προφορά της εταιρείας "Βίκος ΑΕ".
Τον χώρο όπου διεξαγόταν το "Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης" επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών κ. Θοδωρή Συρινίδη, η Διεύθυνση του οποίου είχε την ευθύνη της διοργάνωσης του "Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης" από την πλευρά του Δήμου Αχαρνών και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αχαρνών κ. Κώστα Καρυδάκη.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης  Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών που και φέτος συνεργάστηκαν άψογα με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για το στήσιμο του "Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης" στον Δήμο Αχαρνών και δήλωσε σχετικά:
"Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης έδωσε και φέτος την ευκαιρία σε μαθητές των σχολείων του δήμου να συμμετάσχουν και να διασκεδάσουν στην ψυχαγωγική αλλά και ενημερωτική δράση με παιχνίδια, που έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα με μηνύματα Ανακύκλωσης. Η προώθηση της Ανακύκλωσης και της ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον αποτελεί χρέος μας και αποκτά ξεχωριστό συμβολισμό όταν σε αυτές τις δράσεις συμμετέχουν οι αυριανοί πολίτες της πόλη μας".