29 Μαρ 2018

Σταθερή παρουσία της Τροχαίας για τη διέλευση βαρέων οχημάτων ζητά ο Δήμος Αχαρνών

Με σχετικό έγγραφό του ο Δήμος Αχαρνών έχει αιτηθεί από την Τροχαία Νέας Ιωνίας την καθιέρωση σταθερής Υπηρεσίας, για τον έλεγχο διέλευσης βαρέων οχημάτων από τις οδούς του Δήμου Αχαρνών.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών κ. Παναγιώτης Πολυμενέας παραβρέθηκε σε έλεγχο που διενήργησε η Τροχαία Νέας Ιωνίας στον Δήμο Αχαρνών, με σκοπό να ενημερώσει τόσο τα στελέχη της Τροχαίας που διεξήγαγαν τον έλεγχο, όσο κυρίως τους οδηγούς βαρέων οχημάτων για τις εναλλακτικές οδούς που θα πρέπει να ακολουθούν τα βαρέα οχήματα, προκειμένου να αποφεύγουν τις κεντρικές οδούς στον Δήμο Αχαρνών, ακολουθώντας την ειδική σήμανση.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε σχετικά ότι:  "Η διέλευση βαρέων οχημάτων από κεντρικές οδούς του Δήμου Αχαρνών δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην πόλη. Πρώτο και σημαντικότερο είναι η ασφάλεια πεζών και μικρότερων τροχοφόρων καθώς τα βαρέα οχήματα παρανόμως διέρχονται από πολυσύχναστους και εμπορικούς δρόμους του Δήμου Αχαρνών. Επίσης πέρα από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλούν τα βαρέα οχήματα δημιουργούν πρόβλημα ηχορύπανσης αλλά και καταπόνηση του οδικού δικτύου του Δήμου Αχαρνών.
Για τον λόγο αυτό αξιώνουμε από την Τροχαία Νέας Ιωνίας τη σταθερή παρουσία της, μέσω της καθιέρωσης μόνιμης  υπηρεσίας στα επίμαχα σημεία".