7 Μαρ 2018

Μηνύσεις σε «Μακεδονοσλάβους» καταθέτει το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών

Κατά των διοργανωτών του συλλαλητηρίου μίσους, σπίλωσης και εξύβρισης του ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, στη Μελβούρνη, στρέφεται το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών (ΑΙΜΣ) και την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζει να καταθέσει μήνυση εναντίον τους.
Το Ινστιτούτο αναφέρει πως «με πανό και συνθήματα, με μασκαρέματα και καρναβαλικές αμφιέσεις εθνικολαϊκισμού, υποδύθηκαν τους αρχαίους Μακεδόνες, προσποιήθηκαν ότι είναι θύματα των "τουρκόσπορων" Ελλήνων».
Κι όλα αυτά ενώ «έφεραν τα σύμβολα των Αρχαίων Μακεδόνων κατά ρητή παράβαση των διεθνών συμβάσεων και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που οι κυβερνήσεις τους προσυπέγραψαν και κατέθεσαν στον ΟΗΕ, ότι δεν θα χρησιμοποιούν τον Ήλιο των Μακεδόνων Βασιλέων» εξήγησε ο πρόεδρος του ΑΙΜΣ, καθηγητής δρ Αναστάσιος Τάμης.
«Με συνθήματα και πανό επιχείρησαν, για μια ακόμη φορά, να μεταλλάξουν και να ξαναγράψουν την ιστορία των Βαλκανίων, αποπειράθηκαν συστηματικά και ενορχηστρωμένα να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα του Έλληνα πολίτη, του ελληνικού λαού, των απλών Ελλήνων τους οποίους παρουσίαζαν ως αιμοσταγείς δολοφόνους του “Μακεδονικού” λαού (όπως οι Σκοπιανοί αποκάλεσαν το λαό τους στην πορεία), ως ανάξιους τουρκόσπορους πρόσφυγες που κακή τη τύχη η Συνθήκη της Λoζάνης τους έφερε στη Μακεδονία με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να τους κλέψουν τη γη τους» πρόσθεσε. Προέβησαν σε ωμό διασυρμό και προσβολή των εθνικών μας συμβόλων, είπε, «καίγοντας την ελληνική σημαία, αν και οι ελληνικές επιχειρήσεις στα Σκόπια και στο Μοναστήρι αποτελούν το 60% του ΑΕΠ της χώρας τους. Κρατούσαν πορτραίτα του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να οικειοποιηθούν την ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας και να περάσουν στην ιστορία ότι αυτοί οι Σλάβοι που ήρθαν χίλια χρόνια αργότερα στην περιοχή, έγιναν ως δια μαγείας οι κληρονόμοι του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου».
Οι ενέργειες αυτές υποδηλώνουν ανωριμότητα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπως αυτό της Αυστραλίας, είπε ο δρ Αναστάσιος Τάμης.
Δυστυχώς, οι «"Μακεδονοσλάβοι" της Αυστραλίας ατύχησαν να έχουν λογικούς και συνετούς ηγέτες, που αντί να καλλιεργούν το μίσος θα έπρεπε να προβάλλουν την αδελφοσύνη στα Βαλκάνια, το ομόδοξο της θρησκείας, τη συγγένεια των χορών και της μουσικής, την προσφορά των Ελλήνων στη γλώσσα τους, τον κοινό αγώνα για συνύπαρξη και συνοίκηση στα Βαλκάνια και φυσικά το ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Μακεδονοσλαβία προσφέρουν ψωμί σε δεκάδες χιλιάδες αδελφούς τους και ότι ένα εκατομμύριο Μακεδονοσλάβοι κάθε καλοκαίρι απολαμβάνουν τη φιλοξενία των Μακεδόνων Ελλήνων στις παραλίες της Κατερίνης και της Χαλκιδικής. Δυστυχώς ακόμη οι ηγέτες των Μακεδονοσλάβων δεν ξύπνησαν από τον εφιάλτη του εμφυλίου πολέμου, τον οποίον έζησαν και αυτοί αλλά και εκατόμβες Ελλήνων» καταλήγει το ΑΙΜΣ.