29 Μαρ 2018

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΔΕΣ | ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες έπεσε στην αντίληψή μας καταγγελία στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Αχαρνών περί απόπειρας απαγωγής ανηλίκου από αλλοδαπό στην διάρκεια της παρελάσεως της 25ης Μαρτίου. 
Σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής με το Τμήμα Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, τού ανεφέρθη πως στη διάρκεια της παρελάσεως υπήρξε μια προστριβή μεταξύ μαθητών Δημοτικού σχολείου και αλλοδαπών, την οποία αποσόβησαν άμεσα άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και πως ουδεμία απόπειρα απαγωγής ανηλίκου δεν έλαβε χώρα.
Απορούμε λοιπόν, αλλά και καταγγέλλουμε και εμείς με την σειρά μας την καταφανή διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων. Μια διαστρέβλωση που πήρε έκταση, καθώς η «είδηση» αναπαράχθηκε από ουκ ολίγα ΜΜΕ στο Διαδίκτυο και όχι μόνο, σπέρνοντας την ανησυχία μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.
Το ερώτημα είναι αν τούτη η διαστρέβλωση, έγινε από λάθος ή αν υπάρχουν άλλου είδους σκοπιμότητες πίσω από την διασπορά «ειδήσεων», που μόνο κακό κάνουν στις Αχαρνές και μάλιστα από ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και έχουν κληθεί υποτίθεται να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των δημοτών.
Επίσης δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε πως η δημοσίευση μιας πληροφορίας καλό είναι να διασταυρώνεται προτού βγει στον «αέρα». Οι ρεπόρτερ των μεγάλων ΜΜΕ θα μπορούσαν να αντλήσουν πληροφορίες και από συναδέλφους τους στα τοπικά ΜΜΕ, που στη συγκεκριμένη υπόθεση φάνηκαν πιο σοβαρά και υπεύθυνα.
Τέλος σημειώνουμε πως η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί και ποινικό αδίκημα και ως εκ τούτου θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι μεταφέρουμε προς την κοινωνία.

 Σ.Σ. Δεν γνωρίζουμε αν είναι αληθές το περιστατικό ή όχι, αλλά η δική μας ανάρτηση τουλάχιστον, έλεγε ό,τι: "Ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, κατήγγειλε.....". Συνεπώς η παρατήρηση δεν μας αφορά.