27 Φεβ 2018

Σοβαρά προβλήματα θα επιφέρει η επικείμενη συγχώνευση των ΔΟΥ Αχαρνών και Αγίων Αναργύρων

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Κύριε Υπουργέ,
 Στο σχέδιο που επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στο πλαίσιο ανακατατάξεων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), εντάσσεται η κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών και η συγχώνευσή της στη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων.
Ο  Δήμος Αχαρνών έχει έκταση 149 km² με πληθυσμό περίπου 120.000 (Σ.Σ. 150.000) και σε συνδυασμό με το πλήθος των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτόν καθιστά απολύτως αναγκαία τη λειτουργία της ΔΟΥ στις Αχαρνές.
Η επικείμενη συγχώνευση των δύο ΔΟΥ θα επιφέρει και μείωση του  αριθμού των εργαζομένων από 117 σε 100. Είναι σαφές πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία των πολιτών και φυσικά θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ίδιας της ΔΟΥ στους Αγίους Αναργύρους στην οποία έχουν ενσωματωθεί και άλλες ΔΟΥ όμορων Δήμων στο παρελθόν όπως η ΔΟΥ  Άνω Λιοσίων και Ιλίου.
Επειδή η μάχη κατά της φοροδιαφυγής απαιτεί δυνατές, ενισχυμένες και επαρκώς στελεχωμένες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.
Επειδή η ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων είναι ήδη επιφορτισμένη με μεγάλο όγκο εργασιών και η επικείμενη μεταφορά της ΔΟΥ Αχαρνών θα προκαλέσει τη μαζική υπολειτουργία της δομής.
Επειδή για την απόφαση που λάβατε με την ΑΑΔΕ δεν είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνικές και με τους εργαζόμενους στις ΔΟΥ, ερωτάστε:

1.      Με ποιά κριτήρια αποφασίστηκε η κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών;
2.      Σκοπεύετε να αναθεωρήσετε την απόφαση της ΑΑΔΕ και να μην προχωρήσετε στην κατάργηση των ΔΟΥ στην Αττική;