15 Νοε 2017

Ο Ερντογάν αρπάζει την TESLA από την Ελλάδα λόγω αδράνειας...

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan συναντήθηκε με τον CEO της Tesla, Elon Musk στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα με στόχο να σταματήσει την οποιαδήποτε προοπτική επένδυσης του Αμερικανού στην Ελλάδα.
Καμμία πληροφορία δεν είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το αντικείμενο της συνάντησης όμως όλοι ξέρουν ότι επιχειρεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν να επιλέξει τη χώρα του ως τον τόπο παραγωγής των οχημάτων του, που θα προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά, αντί βέβαια της Ελλάδας, ή όποιας άλλης Μεσογειακής χώρας έχει στο σχεδιασμό του όπως έχει αποκαλύψει εδώ και πάρα πολύ καιρό ο Τάκης Τρακουσέλλης
Η απρόσμενη συνάντηση έρχεται μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της Τουρκίας να κατασκευάσει εγχώρια το πρώτο της αυτοκίνητο.
Ο Erdogan και o Musk εκτιμάται ότι συζήτησαν την επικείμενη εγχώρια παραγωγή αυτοκινήτων της Τουρκίας αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι μια κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις Anadolu Group, BMC, Kıraça Holding, Turkcell και Zorlu Holding θα κατασκευάσει το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο.
Να προσθέσουμε όμως ότι ο Elon Musk είναι και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και συζητήθηκε επίσης η πιθανότητα συνεργασίας με τουρκικές εταιρείες για την εκτόξευση δορυφόρων 
Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ibrahim Kalin είπε στο κρατικό Anadolu Agency ότι οι δυό τους μίλησαν για «ηλεκτρικά αυτοκίνητα και διατηρήσιμη ενέργεια»
Η Τουρκία ελπίζει να εκτοξεύσει τους δρυφόρους Turksat 5A και Turksat 5B το 2020 το 2021.
Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα υπάρχει αδράνεια και απλώς συνεχίζουμε να μιλάμε για επενδύσεις.
pronews.gr