19 Νοε 2017

Οι «φασίστες» Αστυνομικοί έσωσαν τη νομική εκπρόσωπο των αναρχικών που την πυρπόλησαν οι ….σύντροφοι της!

Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε το τέλος των πορειών για το Πολυτεχνείο όπου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα υπήρξε βροχή μολότοφ και πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ. Μάλιστα στα Εξάρχεια τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι μια δικηγόρος και μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως οι Αστυνομικοί έδωσαν αγώνα για να τη σώσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δέχθηκε χτύπημα από ναυτική φωτοβολίδα, η οποία δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να σβήσει στο πόδι της.
Το βίντεο, από το πρακτορείο Euronews, καταγράφει τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές μετά τον τραυματισμό της άτυχης γυναίκας. Η δικηγόρος ακούγεται να σφαδάζει, με τη φωτοβολίδα να έχει καρφωθεί στο αριστερό της γόνατο.
Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να σβήσουν την φωτοβολίδα, η οποία συνεχίζει να καίει για περίπου ένα λεπτό! Αρχικά, προσπάθησαν να σβήσουν την αναμμένη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτοβολίδα με τα πόδια.
Λίγα λεπτά μετά τη μετέφεραν στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Η γυναίκα, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από εκτοξευτήρα-στυλό στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη κατά τα χτεσινά επεισόδια, είναι η δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά.
Ποια είναι η Αναστασία Τσουκαλά
Πρόκειται για την εγκληματολόγο και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II, που στις 10 Μαΐου 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου. Η κ. Τσουκαλά τη διετία 2010-2012 διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Μάλιστα, το 2013, ο τότε διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα είχε εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων για τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τη μετανάστευση σε δόκιμους αξιωματικούς. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων η Αναστασία Τσουκαλά, είχε καταγγείλει στην ηγεσία της αστυνομίας φασιστικές θέσεις(;) δοκίμων αξιωματικών και οι καταγγελίες της είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η τραυματίας είναι νομικός εκπρόσωπος γνωστών αναρχικών και μάλιστα είχε συμμετάσχει σε συνεντεύξεις Τύπου προκειμένου να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες σε αναρχικούς που η δράσης τους είχε συσχετισθεί παλαιότερα με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή με ληστείες στο Βελβεντό κλπ.
Η κυρία Τσουκαλά είναι και σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Ταξης ( είχε διοριστεί το 2016 αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του συγκεκριμένου υπουργείου) ενώ είχε προχωρήσει σε διαλέξεις στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ .
Παράλληλα έχει προχωρήσει σε δηλώσεις ότι «υπάρχει πολύ βεβαρημένο ιστορικό αυταρχισμού στους κόλπους της αστυνομίας, δεν έχει ποτέ συντελεστεί πραγματικά η λεγόμενη αποχουντοποίηση».
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα κείμενο των αντεξουσιαστών σχετικά με τον τραυματισμό της δικηγόρου. Το περιστατικό αυτό παρακολουθεί και διερευνά με ιδιαίτερη προσοχή η ΕΛ.ΑΣ.
Τον Δεκέμβριο του 2014, οι γονείς των Νίκου Ρωμανού, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου και Γιάννη Μιχαηλίδη, κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, όπου συμμετείχε η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά, διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.
Πραγματικός καταπέλτης κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν η καθηγήτρια Αναστασία Τσουκαλά. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον τότε υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου πως «περίμενε να μετρήσει το ρεύμα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας για να τοποθετηθεί και τελικά το έπραξε μόνο όταν οι αντιδράσεις έλαβαν και υπερκομματικές διαστάσεις» ενώ η κ. Τσουκαλά είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την πρόταση του τότε υπουργού να παρακολουθεί ο Ν. Ρωμανός εξ αποστάσεως τα μαθήματα της σχολής του.
Η εγκληματολόγος είχε αποδώσει τη συγκεκριμένη απόφαση σε μία προσπάθεια «επίδειξης πυγμής από πλευράς του υπουργού», η οποία αποτελούσε μια νομότυπη συμβιβαστική λύση που όμως ήταν αντίθετη με τις βασικές αρχές σωφρονισμού αλλά και με την έννοια των αδειών, οι οποίες στόχο έχουν να επιτρέψουν τη σταδιακή, ομαλή επιστροφή των κρατουμένων στην κοινωνία με στόχο την πλήρη και επιτυχή επανένταξή τους.
Η κ. Τσουκαλά είχε υποστηρίξει πως παιδεία δεν είναι μόνο «το διάβασμα της ύλης» αλλά η αλληλεπίδραση μέσα στους εκπαιδευτικούς χώρους, ενώ είχε σημειώσει πως με τις λογικές αυτές, το υπουργείο ουσιαστικά «μεταφέρει» τη νοοτροπία των φυλακών Τύπου Γ’ και στις κανονικές φυλακές, γεγονός που συνιστά περαιτέρω καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων.
Το παρών σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου είχαν δώσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε ζητήσει να χορηγηθεί αμέσως η εκπαιδευτική άδεια στο Ν. Ρωμανό, αλλά και η κ. Μαρία Κανελλοπούλου.
Από τις 10 Μαΐου, η κ. Αναστασία Τσουκαλά θα συμμετέχει στην εκπόνηση στρατηγικών μελετών που αφορούν στην πολιτική ασφάλειας και στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.