9 Οκτ 2017

Δεν έχει λεφτά για συγγράμματα, έχει για να ταΐζει άλλους 150 κρατικοδίαιτους!

Η κυβέρνηση δεν έχει λεφτά για πανεπιστημιακά συγγράμματα, για συντάξεις και για γάζες στα νοσοκομεία, αλλά έχει για να κρατικοποιήσει «εν κρυπτώ» 20 πρώην άμισθα Υποθηκοφυλάκεια και για να δημιουργήσει νέα γραμματεία στο υπουργείο Σκουρλέτη, που θα κάνει τη δουλειά… του Μουζάλα! Σ αυτά διορίζει ήδη πάνω από 150 υπαλλήλους εκτός ΑΣΕΠ φυσικά!
Για να καταλάβει ο πολίτης πόσο αχρείαστη είναι η γραμματεία Σκουρλέτη και πόσο έχει γίνει για νέους διορισμούς ημετέρων, ο τίτλος της και η αρμοδιότητά της είναι «για το συντονισμό θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης».
Οι δύο αυτές υπηρεσίες που αναγγέλλονται καλύπτονται από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και το υπουργείο Προστασίας του Τόσκα! Πέρα, δηλαδή από την επιβάρυνση του προϋπολογισμού για τη λειτουργία τους θα προκληθεί και πρόσθετο πρόβλημα αλληλοκάλυψης αρμοδιοτήτων σε ένα ήδη πολυδαίδαλο και αναποτελεσματικό δημόσιο.
Επιπλέον, όταν ο επόμενος αποφασίσει να καταργήσει τις άχρηστες υπηρεσίες θα σκάσει επάνω στις αντιδράσεις των βολεμένων «δικών μας παιδιών», με την αρωγή της ΑΔΕΔΥ, που θα φωνάζει για πολιτικές εκκαθαρίσεις και για πολιτική απολύσεων συμβασιούχων! Οι οποίοι, σχεδόν πάντα βρίσκεται τρόπος και βολεύονται στο τέλος.
Η μέθοδος «δημιουργούμε υπηρεσίες για να φυτεύουμε πυρήνες αντίδρασης στην πολιτική των επόμενων» είναι κλασική πολιτική των επαγγελματιών της εξουσίας. Οι σημερινοί δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Εμείς πληρώνουμε.
Το μεγάλο θέμα, όμως, δημιουργείται με την κατάργηση των μέχρι σήμερα άμισθων Υποθηκοφυλακείων. Τα οποία λειτουργούσαν αποτελεσματικά και ήταν ένας από τους τομείς που δεν κόλλαγε το σύστημα της αγοραπωλησίας και ανέγερσης ακινήτων και είσπραξης εσόδων για το κράτος.
Η κυβέρνηση κρατικοποίησε ξαφνικά 20 από αυτά (συμπτωματικά στις περιοχές με το περισσότερο «φαϊ» από άποψη διαφθοράς πολεοδομιών) και προσέλαβε ως δημόσιους 142 υπάλληλους εκτός ΑΣΕΠ! Οι οποίοι βολεύτηκαν υπό την ομπρέλα της δημοσιοϋπαλληλίας με τα γνωστά αποτελέσματα:
Από εκεί που τα Υποθηκοφυλάκεια δούλευαν, καταγγέλλεται ότι έχουν μετατραπεί σε χάος. Η Ένωση Άμισθων Υποθηκοφυλάκων προειδοποιεί για διάλυση του συστήματος, αναφέροντας ότι επικρατεί αδυναμία ορθής και νομότυπης εξυπηρέτησης συμβολαιογράφων και δικηγόρων, ενώ έχει αυξηθεί η γραφειοκρατία.
Για να καταλάβει ο αναγνώστης τι μπορεί να σημαίνει η φράση «αδυναμία νομότυπης εξυπηρέτησης» αναφέρουμε ότι τα Υποθηκοφυλάκεια που κρατικοποιήθηκαν είναι: Αχαρνών, Ηλιούπολης, Ζωγράφου, Ελευσίνας, ΚΕΡΑΤΕΑΣ, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Παπάγου, Περιστερίου, Χώρας Άνδρου, Νάξου, Μεγάρων, ΜΥΚΟΝΟΥ, Χαλκίδας, Ταμυνέων, Κύμης, ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, Βάρδας, Μυρτουντίων και ΠΥΡΓΟΥ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των άμισθων Υποθηκοφυλάκων υπερθεματίζοντας, ότι την τελευταία βδομάδα, λόγω της κρατικοποίησης, υπάρχει αδυναμία μεταγραφής οποιουδήποτε συμβολαίου και έκδοσης οποιουδήποτε πιστοποιητικού! Δεν έχουν κανέναν μηχανισμό παραλαβής εγγράφων και είσπραξης τελών, λένε οι Ιδιοκτήτες.
Δε φτάνει η καθίζηση της αγοράς ακινήτων εξ αιτίας της πολιτικής λιτότητας και των capital controls, η κυβέρνηση βάζει άλλη μια ταφόπλακας στον κλάδο, στους πολίτες που έχουν ανάγκη να πουλήσουν και στους έχοντες- κυρίως από το εξωτερικό- που θέλουν να αγοράσουν.
Μ αυτή τη δημοσιοϋπαλληλοποίηση των Υποθηκοφυλακείων κλείνει άλλη μια πόρτα εισόδου χρημάτων στο δημόσιο ταμείο από τα τέλη και τη φορολόγηση. Η οποία θα ανοίγει με το ρυθμό που λειτουργεί και όλο το υπόλοιπο δημόσιο. Δηλαδή με τρύπες όπως και φέτος στον προϋπολογισμό, που θα καλούνται να καλύψουν με πρόσθετους φόρους οι πολίτες.
Είπαμε. Για όσο καιρό δεν θα πληρώνουν οι αρμόδιοι πολιτικοί με τις περιουσίες τους την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος και τις ζημιές που προκαλούν στους πολίτες, δεν θα υπάρχει πραγματική δημοκρατία. Εκείνοι θα αλωνίζουν ανενόχλητοι και τα κορόϊδα θα πληρώνουν.
Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr