15 Σεπ 2017

Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών Γ. Κασσαβού με τον νέο Διοικητή του Α.Τ. Αχαρνών

Συνάντηση στο Δημαρχείο Αχαρνών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με το νέο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών κ. Παναγιώτη Συρμαλή Αστυνόμο Α', παρουσία του Διευθυντή Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχου κ. Γιώργου Ψωμά. 
Ο νέο Διοικητής του Α.Τ. Αχαρνών, ανέλαβε να νέα του καθήκοντα πριν λίγες ημέρες και με τον Διευθυντή Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ανέλυσαν στον Δήμαρχο Αχαρνών τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για την πάταξη της εγκληματικότητας, καθώς επίσης και για τους στόχους τους επόμενους μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τόνισαν πως η αυξημένη αστυνόμευση που ξεκίνησε τον Ιούνιο, μετά τον άδικο χαμό του μικρού Μάριου, δεν έχει μειωθεί, ενώ αναμένεται μέχρι τον Οκτώβρη να ενισχυθεί με την είσοδο νέων αστυφυλάκων. Όπως αναφέρθηκε, στόχος είναι, η αύξηση των περιπολιών σε όλο τον Δήμο Αχαρνών σε 24ωρη βάση.

Επίσης, στις αρχές Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες για την δημιουργία του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής που δημιουργείται στον Δήμο Αχαρνών, με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ (ΦΕΚ 2390 Β' 14/7/2017), με σκοπό την ενίσχυση των δράσεων πάταξης του εγκλήματος.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει η πόλη από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα και τόνισε πως πρέπει να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η παραβατικότητα από όποιον και αν προέρχεται, να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Αχαρνών, να καταπολεμηθεί η εγκληματική και παράνομη κατοχή και χρήση όπλων, και να αντιμετωπιστεί η ηχορύπανση που προκαλείται από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων τις βραδινές ώρες.

Επίσης με αφορμή την απόφαση παραμονής του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων (ΦΕΚ 2987 Β' 30/8/2017), η οποία επιτεύχθηκε ύστερα από συντονισμένες και τεκμηριωμένες ενέργειες του Δήμου Αχαρνών και των πολιτών, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ζήτησε την ενίσχυση του σταθμού, ώστε το προσωπικό να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις της περιοχής. 

Ο νέος Διοικητής του Α.Τ. Αχαρνών και ο Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, επεσήμαναν πως στόχος τους είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες του Δήμου Αχαρνών και γι’ αυτό θα εργαστούν με μεθοδικότητα και επιμονή μέχρι να το καταφέρουν.