8 Σεπ 2017

12 ΕΚΤ ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 'ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ'....

Αποζημίωση ύψους 12 εκατ. ευρώ λαμβάνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το ελληνικό δημόσιο εξαιτίας του πολυήμερου μπλόκου των σιδηροδρομικών γραμμών στην Ειδομένη το 2015 και το 2016 από πρόσφυγες, με απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταφορών Θάνου Βούρδα που αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια».
Στην απόφαση αναφέρεται πως «εγκρίνουμε την επιχορήγηση της εταιρείας «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε» με το ποσό των έντεκα εκατομμυρίων, εννιακοσίων ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων, τριακοσίων πενήντα επτά ευρώ και είκοσι λεπτών (11.994.357,20 €) για οικονομική ζημία την οποία υπέστη κατά τα έτη 2015 και 2016».
Εξαιτίας του αποκλεισμού των σιδηροδρομικών γραμμών είχαν ακυρωθεί πολλά δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών, ενώ για αρκετές εβδομάδες οι αμαξοστοιχίες συνέχιζαν για την Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας.
πηγη: thetoc.gr
όπως γίνεται αντιληπτό δηλαδή… ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ: 1ον Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΕΧΑΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ-ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ 2ον ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ 12.000.000 ΕΥΡΩ(ΤΟ 1/4 ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ) ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
Σ.Σ. Χώρια την οικονομική ζημιά που υπέστησαν οι έμποροι από την ακύρωση των δρομολογίων,