17 Ιουλ 2017

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ 
Κο ΙΩΑΝΝΗ  ΚΑΣΣΑΒΟ                             Τρίτη, 5 Ιουλίου 2017
 Θέμα: ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ   ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ  ΤΩΝ  ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ  ΚΑΠΟΤΑ ,ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΠΟΤΑ  ΚΑΙ ΑΠΟΡΩΝ  ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  «ΑΞΙΟΝ    ΕΣΤΙ» .
   Κύριε Δήμαρχε
 Ζούμε τις ημέρες που έχει κηρυχτεί ο πόλεμος, εκτός  των άλλων περιοχών, στο  Καταυλισμό Σεισμοπλήκτων Καποτά,   ως  «άντρο της Ανομίας». Ταυτόχρονα με τις δράσεις έλεγχου  ανακάλυψης παρανόμων δραστών,  για τους οποίους   οι κάτοικοι  του καταυλισμού, δεν έχουν καμία αντίρρηση,  η ΔΕΗ αξιοποιώντας τη  παρουσία των διαφόρων τομέων της Αστυνομίας  (Ασφάλειας, Τροχαίας, ΜΑΤ) προβαίνει σε αποξήλωση  μετρητών Ηλεκτρικού ρεύματος ρολογιών της    ΔΕΗ με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μένουν χωρίς την παροχή Ηλεκτρικού  Ρεύματος.
Όπως είναι φανερό οι κάτοικοι  του Καταυλισμού που ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ, εξ αιτίας της δεινής τους οικονομικής κατάστασης, να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό    ζουν σε τραγικές συνθήκες  χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, που εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή  πρώτιστα  των ανηλίκων παιδιών, και των υπέργηρων, αλλά και όλων, και ειδικά στη περίοδο του καλοκαιριού, που πάρα πολλές ημέρες υπάρχουν θερμοκρασίες  μεγαλύτερες των 40 βαθμών.
 Προσπαθώντας να συνδράμουμε  τους κατοίκους  απευθυνθήκαμε στην περιφερειάρχη Αττικής κ Δούρου. Η κα Δούρου  ανταποκρίθηκε αμέσως και καθορίστηκε συνάντηση με την Διευθύντρια   της  ΔΕΗ κ Αμανατίδου την 3 Ιουλίου 2017.    Στην συνάντηση αυτή με τη συμμετοχή διάφορων φορέων, από την ΔΕΗ, ετέθη ως προϋπόθεση για την εξεύρεση οποιασδήποτε λύσης σε ανθρωπιστικό πλαίσιο, η καταγραφή  των σημερινών  κατοίκων  του καταυλισμού.
 Ο  μόνος αρμόδιος  φορέας  για την διενέργεια της   απογραφής είναι ο Δήμος  Μενιδίου. Επειδή έχει λεχθεί από τον Δήμο Αχαρνών ότι οι υπάλληλοι της   η κοινωνικής υπηρεσίας  του Δήμου, σε προηγούμενες προσπάθειες απογραφής,   αντιμετώπισαν την άρνηση των κατοίκων να συνεργαστούν  για την διενέργεια της απογραφής, επαναφέρουμε παρόμοια  πρόταση που  είχε  υποβληθεί   στον τότε Δήμαρχο το 2014, από την Μητρόπολη, το Δημοτικό σχολείο, τους εθελοντές   με αφορμή τότε παρόμοια κρίση:
Τα κλιμάκια απογραφής του Δήμου να συνοδεύονται από μέλη του  Διοικητικού συμβουλίου του  συλλόγου μας  «Άξιον Εστί» ή/και από  εθελοντές, τους  οποίους εμπιστεύονται οι κάτοικοι, ώστε να   διενεργηθεί η απογραφή.
Παρακαλούμε  την άμεση ανταπόκριση  σας στο αίτημα μας, καθ' όσον η απογραφή είναι προϋπόθεση να βρεθούν λύσεις για τους κατοίκους. Πρόσθετα  θεωρούμε ότι θα συνδράμει  και στην αποτύπωση της πραγματικής εικόνας του Καταυλισμού, ώστε  το ένα πολύ μικρό ποσοστό, ίσως και μικρότερο του  5%,  να πάψει να αμαυρώνει την εικόνα   όλου του καταυλισμού.
 Με τιμή
 Η πρόεδρος του Συλλόγου                        Η Εθελόντρια

 Ανδρομάχη Σιολή                  Ευαγγελία Κωνστανταράκη