15 Ιουλ 2017

ΝΟΜΙΜΗ η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ στις ΗΠΑ! Φρίκη κι Αηδία από τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

Τουλάχιστον 100,000 εκπορνεύονται ετησίως στις ΗΠΑ προσθέτοντας 9,8 δις δολάρια στον τζίρο της πορνείας στην Αμερική. Παιδιά από όλο τον κόσμο πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και συνήθως αυτό συμβαίνει στα σπίτια δίπλα μας κι όχι κάπου μακριά. Χαρακτηριστικό είναι πως το 90% των θυμάτων γνωρίζουν το δράστη και το 68% πέφτει θύμα από το συγγενικό του περιβάλλον.
Αυτό όμως που προκαλεί εμετό, είναι πως υπάρχουν κάποιοι νόμοι που νομιμοποιούν, το γάμο με παιδιά με αποτέλεσμα 200,000 παιδιά να έχουν παντρευτεί στις ΗΠΑ, τα τελευταία 15 χρόνια. Το νούμερο ζαλίζει.
Αυτό συμβαίνει διότι σε αρκετές Πολιτείες υπάρχουν ‘παραθυράκια’ στο νόμο που επιτρέπουν αυτούς τους γάμους, φυσικά όχι σε όλες. Η απροθυμία όμως των Πολιτειών αυτών να δώσουν ακριβή στοιχεία κάνει το 200,000 μία προσέγγιση, που μπορεί να είναι και χαμηλότερη της πραγματικότητας.
Για παράδειγμα η Πολιτεία του Νιου Τζέρσευ φαίνεται πως έχει 3500 παιδιά παντρεμένα μεταξύ του 1995 και του 2012 καθώς δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει τέτοιους γάμους ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
Ο Κυβερνήτης της Πολιτείας ισχυρίζεται πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η θρησκευτική πρακτική επιτρέπει τέτοιους γάμους και ειδικά στις περιπτώσεις ανήλικων εγκυμοσύνων. Φανταστείτε να μένετε έγκυοι στα 13 και μετά να παντρεύεστε υποχρεωτικά;
Από τα όσα επίσημα στοιχεία έχουμε τρία 10χρονα κοριτσάκια στην Πολιτεία του Τενεσσύ παντρεύτηκαν άντρες ετών 24-31 ενώ ένα αγοράκι 11 ετών παντρεύτηκε μία 27χρονη στην ίδια Πολιτεία.
Φυσικά δεν είναι μόνο το Τενεσσύ. Στην Αλάσκα, τη Λουιζιάνα και τη Νότια Καρολίνα, 12χρονα ενώ 11 άλλες Πολιτείες επέτρεψαν γάμους σε 13χρονα.
Όπως παρατηρείται δεν μιλάμε για γάμους μεταξύ ανηλίκων αλλά για γάμους ανηλίκων με ενήλικες. Μάλιστα στην Αλαμπάμα υπήρξε γάμος μεταξύ 14χρονου κοριτσιού και 74χρονου άντρα ενώ στο Άινταχο είχαμε 17χρονη με 65χρονο.
27 Πολιτείες δεν έχουν θεσπίσει κατώτατη ηλικία γάμου και σε συνδυασμό με τους θρησκευτικούς νόμους δημιουργείται το πρόβλημα…