1 Ιουλ 2017

Μενίδι: Είχαν πυροβολήσει 16χρονο ένα μήνα πριν δολοφονηθεί ο μικρός Μάριος

Μία νέα είδηση που σοκάρει βλέπει το φως της δημοσιότητας, έναν μήνα πριν ο μικρός Μάριος τραυματιστεί θανάσιμα και πέσει νεκρός στο προαύλιο του σχολείου του, ένα 16χρονο αγόρι είχε βρεθεί εν μέσω ανταλλαγής πυρών και είχε τραυματιστεί στην κοιλιά. 
     Το άγνωστο, έως σήμερα, περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο, έναν μήνα πριν το θάνατο του Μενίδι Μάριου. Σημειώθηκε έξω από τα γραφεία του συλλόγου κατοίκων Αυλίζας, που βρίσκεται στην οδό Δημητρίου Ψαθά. 
       Όλα έγιναν όταν ξέσπασε πιστολίδι ανάμεσα σε δυο οικογένειες Ρομά που μένουν στην περιοχή. «Είχαμε ανταλλαγή πυροβολισμών για ένα δεκάλεπτο. Οι σφαίρες έπεφταν σαν το χαλάζι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 16χρονος που έτυχε να περνάει εκείνη τη στιγμή από το σημείο των πυροβολισμών. Μια από τις πολλές σφαίρες τον βρήκε στο ύψος της κοιλιάς, του έξυσε τα πλευρά», είπε στην εφημερίδα η Νάντια Ξαγοράρη, έφορος του συλλόγου. 
       Μάρτυρες του απίστευτου περιστατικού και των πυροβολισμών ήταν παιδιά ηλικίας από 9 έως 14 ετών. «Στην αυλή του συλλόγου βρίσκονταν 15 παιδιά, ηλικίας από 9 έως 14 ετών, τα οποία έκαναν πρόβα μιας θεατρικής παράστασης. Ξαφνικά, από την οδό Δημητρέση ακούμε πολλούς πυροβολισμούς, σε ευθεία βολή, με κατεύθυνση ένα σπίτι οικογένειας Ρομά στην οδό Πρέσπας. Μετά από λίγο, αυτοί απάντησαν στα πυρά και ακολούθησε άγριο πιστολίδι. Όλα τα μέλη του συλλόγου, που βρισκόμασταν εδώ, βουτήξαμε από ένα παιδί ο καθένας για να τα γλιτώσουμε και τα συγκεντρώσαμε μέσα στα γραφεία. Ήμασταν όλοι τρομοκρατημένοι. Και τα παιδιά κι εμείς», πρόσθεσε η Νάντια Ξαγοράρη. 
        Από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο εκείνο το παρ’ ολίγον μοιραίο απόγευμα ήταν ο Γιώργος Στεφανίδης, ταμίας του συλλόγου. «Ήρθαν γρήγορα πολλοί αστυνομικοί στο σημείο, απέκλεισαν αμέσως την περιοχή και μάζευαν δεκάδες κάλυκες όλο το απόγευμα, ακόμα και το βράδυ με φακούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε τέτοιες άγριες καταστάσεις. Οι σφαίρες δεν πέφτουν μόνο σε γλέντια, αλλά και σε διαμάχες μεταξύ φυλών των Ρομά, για διάφορους λόγους», είπε από την πλευρά του. 
        Τις προηγούμενες μέρες ήρθαν στο φως κι άλλες αποκαλύψεις για τις "αδέσποτες" σφαίρες που απειλούν ζωές στο Μενίδι. Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (29.06.2017) δύο αδέσποτες σφαίρες πέρασαν ξυστά από οδηγούς λεωφορείων, οι οποίοι βρίσκονταν στην αφετηρία επί της οδού Χρήστου Δέδε. Μάλιστα, το περιστατικό έγινε πίσω από το σχολείο, όπου ο Μάριος έχασε τη ζωή του το βράδυ της 8ης Ιουνίου, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής. 
      «Ευτυχώς που η σφαίρα πέρασε δίπλα μου», είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός του λεωφορείου στο Live News και πρόσθεσε: «Εκεί που καθόμουν και έκανα το διάλειμμά μου στο τραπεζάκι, άκουσα ένα θόρυβο μεταλλικό πάνω... και πέφτει από δίπλα μου ακριβώς δεξιά από το κεφάλι και από το χέρι μου, ξυστά κάτω στα πόδια μου μια σφαίρα. Πήγε ένα μέτρο πιο πέρα μετά και σταμάτησε». 
          Μερικές μέρες νωρίτερα, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, είχε δείξει στις τηλεοπτικές κάμερες στα σημάδια από τις τρύπες που προκάλεσαν οι σφαίρες που κατέληξαν στο δωμάτιο του 8χρονου γιου του! Τρύπησαν την τέντα, έσπασαν το τζάμι, τρύπησαν μια φωτογραφία της συζύγου του που είχε ο γιος του στο κομοδίνο του και κατέληξε στο ντουβάρι. «Ήταν τρεις τα ξημερώματα. Ο γιος μου κοιμόταν στο δωμάτιό του όταν μια αδέσποτη σφαίρα πέρασε περίπου 30 πόντους πάνω από το κεφάλι του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απορία στο βλέμμα του: "Μπαμπά, τι έγινε;"», λέει ο Παύλος Παυλίδης σε εφημερίδα