19 Ιουν 2017

Εισήγηση του Δημάρχου Αχαρνών στo Δημοτικό Συμβούλιο

Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί συνδημότες
Λόγοι υγείας δεν μου επέτρεψαν να είμαι σήμερα μαζί σας.
Είμαι όμως βέβαιος, πως όλοι, προτάσσοντας το καλό της πόλης, θα βοηθήσετε, όπως πάντα, τον πρόεδρο για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και τη λήψη των σωστών αποφάσεων.
Το μεγάλο θέμα  του άδικου χαμού ενός μικρού παιδιού  έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα και έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη, αγανάκτηση και την οργή των κατοίκων της πόλης.
 
Ως Δήμαρχος αυτής της πόλης και με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, αγωνίστηκα κι αγωνίζομαι για την συνολική λύση του προβλήματος της εγκληματικότητας.
 
Η πολιτεία, η κυβέρνηση, έδειξε πως θέλει να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια.
Τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τους πέντε υπουργούς, δεν μας ικανοποιούν.
Αυτό που προέχει είναι η εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας, η πάταξη της εγκληματικότητας και σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε ΑΜΕΣΕΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ λύσεις.
Είναι σαφές ότι οι λύσεις και το αποτέλεσμα δεν μας αφήνουν ικανοποιημένους και σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να συνεχίσουμε ειρηνικά τον δίκαιο αγώνα μας, ώστε οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν αυτό που απολαμβάνουν οι συμπολίτες ενός ευνομούμενου κράτους.
Η σθεναρή διεκδίκηση ενός καλλίτερου αύριο  είναι μονόδρομος για εμάς και στους συμπολίτες μας. 
Δεν στρεφόμαστε κατά κανενός νομοταγή πολίτη, αλλά κατά αυτών που υπονομεύουν το κράτος δικαίου στην πόλη μας, από όπου και αν αυτοί προέρχονται. 
Έχοντας ΑΠΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ κατά της εγκληματικότητας είμαστε διαθέσιμοι για όποιους μακροπρόθεσμους κοινωνικούς σχεδιασμούς.
Ως Δήμαρχος Αχαρνών έχω στείλει επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου
39053 – 19/6/2017 στον πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου και εισηγούμαι στη σημερινή συνεδρίαση, να τεθεί ως έκτακτο το θέμα, το θέμα  της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια των μέτρων και τη συνέχιση των ειρηνικών κινητοποιήσεων.
Ο Δήμαρχος  Αχαρνών
Γιάννης Κασσαβός