11 Ιουν 2017

Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Βιβλιοθήκης Θρακομακεδόνων

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, 150 Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν σ’ αυτή την όμορφη περιπέτεια!


Στη δική μας Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθούν είκοσι δράσεις, οι πρώτες δέκα οκτώ από τις 16 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου, τις καθημερινές, και οι δύο τελευταίες στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Επειδή έχουν δηλώσει συμμετοχή παιδιά από 4,5 έως 14 ετών, θα χωριστούν σε δύο ομάδες από 4,5 έως 7,5 ετών και από 8 έως 14. Επίσης επειδή τα περισσότερα παιδιά ενδιαφέρονται για πρωί (11.00 -13.00) και λιγότερα για απόγευμα (18.00-20.00), oι περισσότερες δράσεις θα γίνουν πρωί και κάποιες απόγευμα. Θα σας ανακοινωθεί το πρόγραμμα και θα μπορείτε να συμμετέχετε όποτε σας βολεύει ανεξάρτητα από το τι έχετε δηλώσει (πρωί ή απόγευμα και περίοδο) αρκεί να τηρείτε τις ηλικίες διότι οι δράσεις που έχουν οργανωθεί είναι προσαρμοσμένες ανάλογα.
            Στην πορεία του προγράμματος ενδέχεται να προκύψουν κάποιες αλλαγές για τις οποίες θα ενημερωθείτε.

Επίσης θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή στο εξής: πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργικότητας και ανάγνωσης. Τα παιδιά θα κληθούν  να ακούσουν, να διαβάσουν, να γράψουν ιστορίες, να ζωγραφίσουν, να εκφραστούν μέσα από την Τέχνη και τη Μουσική, να μάθουν να παρατηρούν και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον… Όλα αυτά απαιτούν ένα βαθμό συγκέντρωσης και πειθαρχίας.  Ας μου επιτραπεί επίσης ν’ αναφέρω πως όσοι θα εμπλακούμε στην Εκστρατεία, είμαστε εθελοντές και θα βάλουμε τα δυνατά μας ν’ απασχολήσουμε τα παιδιά μας δημιουργικά, προσπαθώντας να περάσουμε μέσα απ’ το παιχνίδι μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, αγάπης, συνεργασίας κλπ με αφετηρία την προτεινόμενη βιβλιογραφία που αποτελείται από πραγματικά εμπνευσμένα βιβλία και τα οποία αγοράσαμε με την επιχορήγηση του Πνευματικού Κέντρου.
Τα έξοδα στα οποία θα προβεί συνολικά το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων για την υλοποίηση του προγράμματος θα ξεπεράσουν τα 1500 ευρώ και θα εμπλακούν πάνω από 10 εθελοντές.
Παρακαλούμε λοιπόν τους γονείς να σεβαστούν την προσπάθεια που κάνουμε και να βοηθήσουν να αξιοποιηθεί το πρόγραμμα απ’ όσο περισσότερα άτομα γίνεται καθώς ο αριθμός των ενδιαφερόμενων είναι εξαιρετικά μεγάλος και δε θέλουμε εκ προοιμίου να αποκλείσουμε κανένα παιδί.
Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 18.00, σας περιμένουμε γονείς και παιδιά στη Γιορτή Έναρξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας αρχικά στον πάνω όροφο του Πνευματικού Κέντρου για ενημέρωση και στη συνέχεια, για όλα τα παιδιά στον κάτω όροφο για μια πρώτη γνωριμία με τα …σημεία της Εκστρατείας!
Ελπίζουμε και φέτος  να έχουμε ένα δημιουργικό καλοκαίρι και σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας.
Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


    Η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης του Π.Κ.Θ.
και της Καλοκαιρινής Εκστρατείας


           Χρύσα Δουρίδα