2 Ιουν 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Π.Κ.Θ.

                                           Ελάχιστες θέσεις έχουν μείνει.
Δηλώστε συμμετοχή στο 2132140320.


·         Το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων προτίθεται να οργανώσει θερινό σινεμά στο Θεατράκι της Πλατείας, μετά το πέρας της Ανθοκομικής Έκθεσης με ταινίες παιδικές, εφηβικές, ενηλίκων εκ περιτροπής. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα …

·         Καλοκαιρινή εκστρατεία
Για δεύτερη φορά φέτος η Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων θα συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
 Θα πραγματοποιηθούν 20 δράσεις με θέμα «Από σημείο σε σημείο». Πρόκειται για ένα εμπνευσμένο πρόγραμμα που βασίζεται σε μία βιβλιογραφία 100 νεοεκδοθέντων παιδικών / εφηβικών  βιβλίων και αποσκοπεί στην δημιουργική απασχόληση παιδιών (3-6 ετών, 6-12 ετών, 12-15 ετών) και την εξοικείωσή τους με το βιβλίο – ένα βιβλίο όμως, που εμείς αντιμετωπίζουμε ως ένα παράθυρο που ανοίγει στον κόσμο και μας βοηθά να αλληλεπιδράσουμε μ’ αυτόν μέσα από όλες τις αισθήσεις μας. (επισυνάπτεται ενημερωτικό έγγραφο / δηλώστε συμμετοχή.)

·         Από Σεπτέμβρη το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων προτίθεται να συνεχίσει / ξεκινήσει τα εξής δωρεάν τμήματα που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
·         Δημιουργική απασχόληση και φιλαναγνωσία στη Βιβλιοθήκη (παιδιά).
·         Σεμινάριο Λογοτεχνίας και Θεάτρου (έφηβοι).
·         Σεμινάριο Λογοτεχνίας, Δημιουργικής Θεραπευτικής Γραφής και Γλώσσας
·         Αυτογνωσία / αυτοβελτίωση.
·         Ντεκουπάζ.
·         Κόσμημα / Μάσκα / Καλλιτεχνική Βιβλιοδεσία.
·         Κεμπάνα (Αρχαία Ιαπωνική Τέχνη Ανθοδετικής).
·         Λέσχη Ανάγνωσης /Ποιητικές Ανιχνεύσεις.
·         Χειροποίητα Καλλυντικά.
·         Ιστορία της Τέχνης.
·         Μαθήματα Ιστορίας.
·         Φιλοσοφία.
·         Ηγεσία / Management/ Ρητορική.
·         Σχολή Γονέων.
·         Ξένες Γλώσσες.
·         Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές.
·         Μουσική / Φιλαρμονική.
·         Θεατρική έκφραση.
Θα μας βοηθούσε η εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέρους σας (χωρίς δέσμευση, φυσικά) για να οργανωθούμε έγκαιρα και βεβαίως είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις σας.
  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Αγαπητοί φίλοι της Βιβλιοθήκης του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων

Σας ενημερώνουμε πως και φέτος η Βιβλιοθήκη μας θα συμμετάσχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Θα πραγματοποιήσουμε είκοσι δίωρες δράσεις τις καθημερινές από 16 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου ανάλογα με τις συμμετοχές.
Όλα ξεκινούν από ένα σημείο: είναι το σημείο της εκκίνησης. Γύρω από αυτό προστίθενται με τον καιρό άλλα σημεία, ιστορίες, φωτάκια, τελίτσες, γραμμές, στάσεις, μονάδες, κόμβοι, ερμηνείες.
Αυτό το καλοκαίρι στις βιβλιοθήκες θα πάρουμε μέρος στο παιχνίδι της πρόσθεσης γύρω από ένα σημείο. Όλα θα ξεκινήσουν από το πόσες διαφορετικές λέξεις έχουμε για να περιγράψουμε το σημείο ισορροπίας, θα ζωγραφίσουμε γύρω από τις τελείες, θα πούμε ιστορίες με σημεία και τέρατα, θα παίξουμε με τα σημεία στίξης, θα ξεκινήσουμε ταξίδια προς τα σημεία του ορίζοντα. Σημεία κάθε τύπου θα προσδιορίσουν το εύρος των θεματικών εργαστηρίων που θα σχεδιαστούν για τις βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στην ΚΕ2017.
Πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα που βασίζεται σε συγκεκριμένη προτεινόμενη από την Ε.Β. βιβλιογραφία και υλοποιείται με ποικίλα εργαστήρια π.χ. εικαστικά, κινησιολογίας, θεατρικής έκφρασης, μουσικά, αρχιτεκτονικά, αφήγησης, δημιουργικής γραφής, πολυαισθητικών εμπειριών κ.α.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον κάτω όροφο του Π.Κ.Θ. αλλά μπορεί να περιλαμβάνει και εξορμήσεις μικρές ή μεγαλύτερες  (θα υπάρξει ενημέρωση για το ακριβές πρόγραμμα) και θα συντονιστεί από εθελοντές διάφορων ειδικοτήτων (εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί κ.α.) και πιθανόν να περιλαμβάνει και επισκέψεις συγγραφέων, μουσικών κ.λ.π.
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και αφορά παιδιά 6-12 ετών. Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό και  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας το έντυπο και καταθέτοντάς το στα Γραφεία της Κοινότητας (ΚΕΠ), ώρες 8.00-20.00 τις καθημερινές και 8.00 – 14.00 το Σάββατο, υπόψη κας Χρύσας Δουρίδα.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:2132140322/6944596632.