12 Ιουν 2017

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Προς: 1) Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 
 2) Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
Θέμα: Η προστασία και η ασφάλεια των κατοίκων των Αχαρνών δεν είναι διαπραγματεύσιμη!
Κύριοι Υπουργοί,
Οι κάτοικοι πολλών περιοχών του Δήμου Αχαρνών, είναι καθημερινά αντιμέτωποι με την εγκληματική συμπεριφορά οργανωμένων ομάδων. Η οπλοχρησία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το εμπόριο & η διακίνηση ναρκωτικών, η διακίνηση παράτυπων μεταναστών, οι κλοπές αυτοκινήτων, σπιτιών & καταστημάτων, η καύση καλωδίων, οι αρπαγές τσαντών, η ηχορύπανση & η συνεχής διατάραξη κοινής ησυχίας είναι φαινόμενα που  οι υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.
Οι κάτοικοι, αισθανόμενοι την έλλειψη προστασίας δημιούργησαν ακόμη και Σύλλογο πολιτών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Πολλές φορές είχαν μάλιστα εκφράσει το φόβο ότι κινδυνεύει η ζωή ή η ακεραιότητά τους.
Δεν μπορούσαν, ωστόσο να φανταστούν ότι τραγικό θύμα αυτής της κατάστασης θα ήταν το εντεκάχρονο αγγελούδι που χάθηκε τόσο άδικα την ώρα της σχολικής γιορτής!
Το Νοέμβριο του 2016, μετά την επίσκεψη της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφης Γεννηματά στο Δήμο Αχαρνών και στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, και τη συνάντησή της με φορείς της περιοχής, σας είχαμε επισημάνει, μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού ελέγχου (Ερωτήσεις: 837/01-11-2016 & 922/03-11-2016), τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι οποίοι έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με εγκληματικές και παραβατικές συμπεριφορές, γεγονός που καθιστά την καθημερινότητά τους δύσκολη και επικίνδυνη. 
Οι ερωτήσεις μας κατ’ ουσίαν δεν απαντήθηκαν, αυτό όμως είναι το μικρότερο κακό. Δεν ίδρωσε ακόμη και τότε το αφτί κανενός αρμόδιου ούτε από τις ερωτήσεις μας αλλά ούτε και από τις συνεχείς  καταγγελίες των πολιτών και των φορέων του Δήμου!
Έπρεπε να θρηνήσουμε τον αδικοχαμένο μαθητή προκειμένου η Αστυνομία να κάνει την εμφάνισή της στην περιοχή; Και πάλι, όμως, η εμφάνιση αυτή ήταν περισσότερο επικοινωνιακή παρά επιχειρησιακή!
Επειδή επιβάλλεται, στη μνήμη του μικρού παιδιού, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Επειδή, η προστασία και η ασφάλεια των κατοίκων των Αχαρνών και της γύρω περιοχής δεν είναι διαπραγματεύσιμη,
ερωτάστε κ. Υπουργοί:
Θα εκπονήσετε και θα εφαρμόσετε, επιτέλους, επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών;
Η Βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου