11 Μαΐ 2017

Είμαστε ένας λαός πνευματικά νεκρός γι’ αυτό και μας κυβερνούν άνθρωποι πνευματικά νεκροί

Όλοι μας αναρωτηθήκαμε πολλές φορές γιατί ενώ καθημερινά βιώνουμε τις συνέπειες του κατήφορου στον οποίο μας οδηγούν οι κυβερνώντες και των δεσμών που μας έχουν επιβάλει οι ισχυροί του κόσμου, εντούτοις είμαστε απαθείς και ανήμποροι να αντιδράσουμε.
Και δικαιολογούμε τον εαυτό μας λέγοντας ότι αιτίες της απάθειας μας είναι οι ψεκασμοί που γίνονται, η απογοήτευση από τους κάλπικους πολιτικούς και η μη ύπαρξη εναλλακτικής αξιόλογης πολιτικής κίνησης.
Η απάντηση είναι μία. Είμαστε ένας λαός πνευματικά νεκρός γι’ αυτό και δεν αντιδρούμε. Και όπως το σώμα που νεκρώνεται δεν αντιδρά σε οποιοδήποτε ερέθισμα έτσι και εμείς ως λαός πνευματικά νεκρός έχουμε αποδεχθεί τη μοίρα που έχουν αποφασίσει οι δανειστές με τα ντόπια πολιτικά όργανά τους για μας. Ας πάψουμε λοιπόν να δικαιολογούμαστε και ας δούμε την σαπίλα στην οποία βρισκόμαστε αν βλέπουν ακόμα τα μάτια μας.
Ο ελληνικός λαός από πνευματικός κατάντησε όχι πολιτικοποιημένος αλλά κομματικοποιημένος. Ο πολιτικοποιημένος άνθρωπος ενδιαφέρεται για το συλλογικό καλό. Ο κομματικοποιημένος άνθρωπος ενδιαφέρεται για το προσωπικό του συμφέρον. Ακόμα και άνθρωποι που πηγαίνουν στην εκκλησία, όταν βρίσκονται στο δίλημμα εκκλησία ή κόμμα επιλέγουν το κόμμα.  Δικαιολογούν π.χ. αμέσως τον κάθε αντιχριστιανικό νόμο που ψηφίζει στη Βουλή το κόμμα το οποίο στηρίζουν. Πρώτα απ’ όλα το συμφέρον. Πολλές φορές δικαιολογώ αυτά τα παιδιά που βρίσκονται στα άκρα γιατί κάποιοι με τις πράξεις τους τα οδήγησαν εκεί. Αυτοί είναι οι ευυπόληπτοι πολίτες που φρόντιζαν τόσα χρόνια να χρησιμοποιούν την κομματική εξουσία για να διορίζονται οι ίδιοι, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους στο δημόσιο και να απολαμβάνουν όλα τα καλά που τους παρείχε αυτή. Αυτοί ήταν οι «σωστοί» άνθρωποι. Κάποιοι από αυτούς πήγαιναν και στην εκκλησία για να βελτιώσουν τη φήμη τους. Οι καλοί και καθώς πρέπει άνθρωποι που βρίσκονται στα «μέσα». Καμμιά σχέση με τους κακούς ανθρώπους που βρίσκονται στα «άκρα»!!! Ανεξάρτητα αν τα κράτησαν όλα για την πάρτη τους και πέταξαν τους άλλους στα άκρα. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Έτσι οι όποιες αντιδράσεις υπήρχαν ήταν κομματικοποιημένες. Σήμερα όμως που τα κόμματα ξεθωριάζουν, ξεθωριάζουμε μαζί τους και εμείς. Η ίδια κατάντια και με τους δήθεν φερέλπιδες πολιτικούς που τρέχουν για να εκλεγούν όπου φυσάει το πολιτικό ρεύμα.  Αυτοί θα σώσουν τη χώρα!!!
Όσοι ακόμα είμαστε πνευματικά ζωντανοί ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί αυτός ο αγώνας για να κερδηθεί χρειάζονται πολλοί.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος                                                                                                     Οικονομολόγος                                                                                                                                
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»