26 Απρ 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών για τον Εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, της μεγαλύτερης γιορτής της πόλης μας!
Χορός, τραγούδι, εκθέσεις από την Τετάρτη 19 Απριλίου έως και την Παρασκευή 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν γεμίζοντας με πλήθος κόσμου, τόσο δημότες όσο και επισκέπτες από όμορους δήμους, την Κεντρική Πλατεία των Αχαρνών. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τις 
Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξαν τα χορευτικά του Τμήματος Παραδοσιακών χορών της ΔΗΚΕΑ, του Συλλόγου Αη. Κων/νου Άνω Αχαρνών, του Συλλόγου «Παραδοσιακή Αναβιώση – Αχαρναϊκή Κληρονομιά»
  Ακολούθησε συναυλία από τη νεοσύστατη Νεανική Ορχήστρα της ΔΗΚΕΑ. Στην συναυλία συμμετείχαν δύο ταλέντα που γέννησε η Νεανική Ορχήστρα και που διέπρεψαν στο γνωστό talen show “Rising Star” ο Νικητής Γιάννης Ξανθόπουλος και ο Κωνσταντίνος Σικοτάκης που κατάφεραν να ξεσηκώσουν το νεανικό κοινό των Αχαρνών.
Την Πέμπτη ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρα και τους Προέδρους  της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας κ. Γιώργο Φυτά και της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών κ. Ειρήνη Μπαϊρακτάρη εγκαινίασαν τις εκθέσεις «Ταξιδεύοντας στο παρελθόν» και «Μορφές στο χρόνο» που φιλοξενήθηκαν στο χώρο του Μουσείου και έκλεψαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τους επισκέπτες.
Τα χορευτικά του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου «Ο Κόκκινος Μύλος», του Συλλόγου Θεσσαλών, των Ηπειρωτών Αχαρνών και Πελλοποννησίων Αχαρνών άνοιξαν την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων με τον γνωστό τραγουδιστή Γιώργο Γιαννιά να κλείνει με μία λαϊκή συναυλία.
Ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής ο Δήμαρχος εγκαινίασε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως και Αιγύπτου  κκ. Θεόδωρο και τον Πρόεδρο του ομίλου Φίλων Δημ. Πινακοθήκης "Χρήστος Τσεβάς" κ. Κων/νο Νιώρα την έκθεση "Αχαρναϊκή Γη: ο Δρόμος του κρασιού" που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη "Χρήστος Τσεβάς" ενώ το βράδυ το μουσικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με χορούς από τοπ Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Κρητών και την Εύξεινη Λέσχη Αχαρνών «Ο Καπετάν Ευκλείδης». Με την Χαρά Βέρρα και τους Γιάννη Νταβέλη, Νίκο Τζούμα και Μάκη Μπέκο να ολοκληρώνουν τις εκδηλώσεις με ένα παραδοσιακό γλέντι.
Παράλληλα όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο και η βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού Έκθεσης για το Αρχαίο Θέατρο στον οποίο συμμετείχαν μαθητές από τα σχολεία της πόλης μας.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ευχαριστεί την ΔΗ.Κ.Ε.Α και την ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Αχαρνών για την άψογη διοργάνωση, το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών, τη Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών, τη Δημοτική Πινακοθήκη Αχαρνών, και το Επισκήνιο για την άψογη συνεργασία με σκοπό την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων.
Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Κασσαβός ευχαρίστησε ξεχωριστά τον αγαπημένο τραγουδιστή από τις Αχαρνές Χρήστο Μενιδιάτη, ο οποίος τραγούδησε για άλλη μία φορά αφιλοκερδώς στην λαϊκή συναυλία μαζί με τον Γιώργο Γιαννιά.