6 Μαρ 2017

Ο Τζορτζ Σόρος χορηγός της «μεγάλης Αλβανίας»

Μέγας «ευεργέτης» της Αλβανίας αποδεικνύεται ο γνωστός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, με τις εξελίξεις να δικαιώνουν πλήρως την πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για «“Μπουρλότο” στα Βαλκάνια από τον Σόρος» (20/02/2017). Τα λόγια αυτά ανήκουν στον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, ο οποίος δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του Σόρος.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφο της αλβανικής εφημερίδας «Γκαζέτα Σκιπτάρε» ο Ράμα, αναφερόμενος στα επικριτικά άρθρα που δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα στον αλβανικό Τύπο κατά του μεγαλοεπενδυτή, δήλωσε ότι απεχθάνεται εκείνους που ως χθες επωφελούνταν από τα χρήματα του Σόρος, ενώ σήμερα δαγκώνουν το χέρι που τους τάισε. Το χέρι αυτό, σύμφωνα με τον Ράμα, «βοήθησε την Αλβανία».
Δεν περνά απαρατήρητο το ότι την ίδια ημέρα με τη συνέντευξη Ράμα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζ. Γκάμπριελ επέκρινε την πολιτειακή ηγεσία των γειτονικών Σκοπίων γιατί δεν επέτρεπε τον σχηματισμό κυβέρνησης των Σοσιαλιστών με τους αλβανοφώνους...

Η ροή χρημάτων από τον Σόρος προς την Αλβανία και άλλες βαλκανικές χώρες έχει επισημανθεί πολλάκις από τη «δημοκρατία», που σημείωνε πρόσφατα: «Μπουρλότο στα Βαλκάνια επιχειρεί να βάλει εκ νέου ο καιροσκόπος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, μέσω του δικτύου των δεκάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που έχει στήσει στις ευρωπαϊκές χώρες». Την ίδια ώρα στα Σκόπια (επίσης «ευεργετηθέντα» στο παρελθόν από τον Σόρος) το πολιτικό αδιέξοδο απειλεί να βγάλει ξανά στην επιφάνεια -για πρώτη φορά τόσο έντονα μετά το 2001- το βαθύ χάσμα που ούτως ή άλλως υπάρχει ανάμεσα σε Σλάβους και Αλβανούς και να οδηγήσει τη χώρα σε αποσταθεροποίηση!

Οσο ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ επιμένει να μη δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ (που προτίθεται να συνεργαστεί με τα αλβανόφωνα κόμματα) δημιουργείται στη χώρα κι ένα άλλο ζήτημα.