3 Μαρ 2017

Η Ελλάδα έχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ από τις ΗΠΑ...

Η Ελλάδα είναι μία χώρα πλούσια σε γεωφυσικούς πόρους. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο ‘κοιμούνται’ στο υπέδαφος της χώρας μας, περιμένοντας να ξυπνήσουν από το τρυπάνι κάποιου. Μόνο που αυτός ο κάποιος δεν θα είναι το ελληνικό κράτος. Άλλωστε όλα ‘παραχωρήθηκαν’ στους Δανειστές για 99 χρόνια. Τυχαίο; όχι.
Ο γνωστός καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, άλλωστε το είπε πρόσφατα, αλλά πέρασε στα ψιλά γράμματα. Είπε πως πρόσφατα ανακαλύφθηκαν τεράστιες ποσότητες βιογενούς αερίου, αερίου δηλαδή που δεν παράγεται από την διάσπαση του πετρελαίου αλλά είναι εγκλωβισμένο αέριο στα έγκατα των πετρωμάτων. Αέριο υψηλής εμπορικής, οικονομικής αξίας.
Συνυπολογίστε πως (σύμφωνα με τον καθηγητή) η περιοχή νότια της Κρήτης υπολογίζεται πως έχει πολλαπλάσιο απόθεμα από αυτό του Κατάρ. Ξέρετε όλοι τι σημαίνει Κατάρ για την παγκόσμια οικονομία. Εξαιρετικά πλούσια είναι τα αποθέματα και στο Ιόνιο. 
Ο καθηγητής κος Φώσκολος υπολογίζει πως αν οι εταιρείες μπουν στο παιγνίδι της εξόρυξης θα δημιουργηθούν 300,000 θέσεις εργασίας με μισθό (όπως υπολογίζει λόγω δύσκολων συνθηκών εργασίας)  έως 4,000 ευρώ. Μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό για τα Δημόσια Ταμεία.
Aυτό, όμως που πραγματικά προκαλεί εντύπωση είναι μια παλαιότερη δήλωση του κ. Φώσκολου, σχετικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας. 
Ο κ. Φώσκολος είχε τονίσει ότι η χώρα μας έχει περισσότερο πετρέλαιο ακόμα και από την Αμερική και ειδικότερα, το 2014 που ο καθηγητής έκανε τη δήλωση αυτή, οι ΗΠΑ εκτιμάται ότι είχαν ενεργειακό πλούτο περίπου στα 20 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, με την Ελλάδα, όπως είχε υπογραμμίσει να ξεπερνά κατά πολύ την ποσότητα αυτή. 
Η ελληνική όμως κυβέρνηση για άλλη μία φορά δεν κάνει το Εθνικό της Καθήκον και απλά εκχωρεί τα πάντα χωρίς όφελος.