30 Ιαν 2017

Schaeuble: Κάναμε λάθη με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Οι Έλληνες πότε θά καταλάβουμε τά εγκληματικά μας λάθη;

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σε συνέντευξή του στη "Welt am Sonntag", παραδέχεται ότι η γερμανική κυβέρνηση έκανε λάθη με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων στο προσφυγικό. Και αυτό γιατί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο μετανάστες εισέρρευσαν στη Γερμανία. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο ίδιος, "μαθαίνουμε από τα λάθη μας".
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Schaeuble φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: "Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε ό,τι μας ξέφυγε το 2015. Και οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Μπορούμε ωστόσο να μάθουμε από αυτά".
Στη συνέχεια, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έθιξε το θέμα της κατανομής των προσφύγων -το οποίο χαρακτήρισε "ταμπού" για τη Γερμανία- σημειώνοντας πως η Ευρώπη οφείλει να εναρμονίσει τις κοινωνικές της παροχές, προκειμένου να επιτύχει μια πιο δίκαιη κατανομή των μεταναστών μεταξύ των κρατών-μελών της.
Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ, μετά το διάταγμα του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, το οποίο θέτει περιορισμό στην είσοδο προσφύγων από συγκεκριμένες μουσουλμανικές χώρες, ο Schaeuble εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του.
"Τώρα στην Αμερική μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει όταν κάποιος ενεργεί σαν να μπορεί να κάνει τα πάντα πολύ γρήγορα. Κάτι τέτοιο δεν θα έχει μόνο καλά αποτελέσματα".