13 Ιαν 2017

Σύσκεψη του Δημάρχου Αχαρνών και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης για την παραβατικότητα στον Δήμο Αχαρνών

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, για όλα τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αχαρνών και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με κορυφαίο όλων την έξαρση της παραβατικότητας. 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός  ζήτησε την κλιμάκωση των ενεργειών αστυνόμευσης στον Δήμο Αχαρνών, την  ενίσχυση των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος  (ΟΠΚΕ), την αύξηση των περιπολιών και την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Αχαρνών.
Παράλληλα ανατέθηκε στη  Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, η οποία εδρεύει στο Ολυμπιακό Χωριό, η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης της αστυνόμευσης της περιοχής με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
Στη σύσκεψη ζητήθηκαν τεχνικές και νομικές  λεπτομέρειες που  αφορούν την εφαρμογή του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Αχαρνών και η ΕΛ.ΑΣ. και αφορά το μίσθωμα του κτιρίου της Σχολής της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, καθώς και τη δημιουργίας ενός ενισχυμένου Αστυνομικού Τμήματος στο εγκαταλελειμμένο Γυμνάσιο στην περιοχή της Αυλίζας.
Με αφορμή τη σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Οι οχλήσεις μας και οι αξιώσεις στην Πολιτεία είναι διαρκείς και πιο έντονες, καθώς το πρόβλημα της παραβατικότητας στον Δήμο Αχαρνών επιβάλλει να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στον Δήμο Αχαρνών πρέπει να ενισχυθούν ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές  και να επιτύχουν πιο καίρια πλήγματα κατά της παραβατικότητας. Το αίσθημα ασφάλειας θα πρέπει να επανέλθει στις γειτονίες του Δήμου Αχαρνών και για να γίνει αυτό απαιτείται επίπονη και αδιάλειπτη προσπάθεια τόσο από εμάς όσο και από την Πολιτεία".
Στη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμμετείχε, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών κ. Παναγιώτης Πολυμενέας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, η Νομική Σύμβουλος του Δήμου Αχαρνών κ. Αντωνία Δημητρακοπούλου, ο Διευθυντής του Κλάδου  Τάξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Διευθυντής Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της ΕΛ.ΑΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος, και ο Διευθυντής Ασφαλείας Δυτικής Αττικής Αστυνόμος Α' κ. Δήμος Λασπιάς.