25 Ιαν 2017

Λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών

Οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, δόθηκε από την ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) που έχει ενσωματώσει τον ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων).
Η λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού  Σχολείου Αχαρνών περιλαμβάνει την πρόταση του Δήμου Αχαρνών για προσωρινή μετεγκατάσταση του σχολείου σε κτίριο που θα κατασκευαστεί εκ νέου και όχι την μεταστέγαση των μαθητών σε άλλο σχολείο του Δήμου Αχαρνών μέχρι την κατασκευή του νέου κτιρίου.
Η μελέτη για το νέο κτίριο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ έχει ολοκληρωθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου υπολογίζεται σε 2 έτη.
Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών θα μετεγκατασταθεί σε νέο κτίριο στην οδό Γιάννη Βλαχογιάννη και σε απόσταση 600 μ από το υπάρχον σχολείο. Το προσωρινό κτίριο του 21ου Δημοτικού, του οποίου η μελέτη έχει επίσης ολοκληρωθεί, είναι προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ και ο χρόνος κατασκευής του υπολογίζεται σε 3 μήνες.
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ανέγερσης  και λειτουργίας του νέου κτιρίου του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, το προσωρινό κτίριο θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει κτιριακές ανάγκες στην Σχολικής Κοινότητας του Δήμου Αχαρνών.
Οι μελέτες και το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης και ανέγερσης του νέου κτιρίου παρουσιάστηκε από τον Γενικό Διευθυντή έργων της ΚτΥπ  κ. Ανδρέα Κάρμη, στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάση Κατσιγιάννη και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αχαρνών κ. Κώστα Καρυδάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚτΥπ.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίησή για την λύση που δόθηκε στο κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και δήλωσε το εξής:
"Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, που σήμερα στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες,  θα αποκτήσουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα νέο κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών που θα καλύπτει πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η λύση που προκρίθηκε θα μας δώσει επιπλέον λύσεις στην κάλυψη κτιριακών αναγκών της Σχολικής Κοινότητας του Δήμου Αχαρνών. Η συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την ΚτΥπ και την πρόεδρο του φορέα κα Ιωάννα Κοντούλη είναι απόλυτα αρμονική και εύρυθμη και έχει σαν στόχο την κάλυψη των αναγκών σε κτιριακές υποδομές της πολυάριθμης Σχολικής Κοινότητας τους Δήμου Αχαρνών"
Νέο κτίριο 21ου Δημοτικού
Σχολείου Αχαρνών


Προσωρινό κτίριο Μετεγκατάστασης
21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών