8 Δεκ 2016

Το «Κυλώνειον άγος» του Τσίπρα!

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, εχθροί του σοβινιστή επεκτατιστή και γενοκτόνου των Κούρδων ισλαμιστή Ερντογάν, κατέφυγαν ικέτες πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του, τον περασμένο Ιούνιο, στην Τουρκία. Από χθες, δικαστικές αποφάσεις ορίζουν την απέλασή τους στην Τουρκία όπου τους περιμένει βεβαία φρίκη, όπως έχει επανειλημμένα επιβεβαιωθεί, ότι υπέστησαν όλοι όσοι συνελήφθησαν ως εχθροί του Ερντογάν.
Πότε χορηγείται πολιτικό άσυλο; Κατά το καταστατικό του ΟΗΕ, πολιτικό άσυλο δικαιούνται όλοι όσοι διώκονται σε ένα κράτος είτε για τις πολιτικές απόψεις τους είτε για την θρησκεία τους είτε για την γλώσσα τους.
Η κυβέρνησή μας αφειδώς και ασύγγνωστα εντάσσει, οποιονδήποτε αυτοχαρακτηρίζεται πρόσφυγας, σε πολύμηνης αναμονής καθεστώς «αιτουμένου πολιτικού ασύλου» έχοντας προσελκύσει την λαθρομεταναστευτική πλημμυρίδα στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Τώρα, τηρεί «σιγήν ιχθύος» για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είναι πράγματι πολιτικοί πρόσφυγες καθώς διώκονται και απειλείται ως και η ζωή τους -ο Ερντογάν έχει ζητήσει θανατική ποινή για τους πραξικοπηματίες-για τις πολιτικές πράξεις τους.
Τι θα έπρεπε να κάνει η Ιταλία για τους στασιαστές του «Βέλος»; Τι θα έπρεπε να κάνουν τόσες ευρωπαϊκές χώρες για τους Έλληνες καταζητούμενους ως «τρομοκράτες» επί επταετίας 1967~1974;
Έλαχε στην κυβέρνηση αυτή, της «πρώτης φορά αριστερά» να επαναλάβει το αιωνίως καταγραμμένο αίσχος στην ιστορική συνείδηση όχι μόνο των Ελλήνων αλλά όλου του πολιτισμένου κόσμου, το «Κυλώνειον άγος». Αν νομίζει πως θυσιάζοντας τους Τούρκους ικέτες εξευμενίζει τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν που ορέγεται ολόκληρη την Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου, να γνωρίζει πως αντίθετα τον θεριεύει. Και προκαλεί την μήνιν θεών και ανθρώπων εναντίον της χώρας μας. Ταυτίζεται ολοσχερώς πλέον με το ΠΑΣΟΚ του Πάγκαλου στην περίπτωση παράδοσης του ικέτη Κούρδου ηγέτη Οτζαλάν. Μένει να ταυτιστεί και με τον Σημίτη των Ιμίων. Ντροπή και αίσχος!
Νίκος Καραβαζάκης