8 Δεκ 2016

Για τη σημαντικότητα διευθέτησης των ρεμάτων ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Για τη σημαντικότητα της διευθέτησης και οριοθέτησης των ρεμάτων ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή του Κηφισού και ενημερώθηκε από τους δημάρχους των όμορων δήμων, Μεταμόρφωσης και Αχαρνών,  κ. Μιλτιάδη Καρπέτα και κ. Γιάννη Κασσαβό αντίστοιχα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, η διευθέτηση και οριοθέτηση των ρεμάτων που διέρχονται από τον Δήμο Αχαρνών  και όμορους δήμους, είναι απαραίτητη και πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων, δηλαδή τους αγωγούς όμβριων υδάτων και τις δεξαμενές ανάσχεσης.

Πέραν αυτών η οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων θα επιτρέψει και την οικιστική ανάπλαση και τον εξωραϊσμό των περιοχών που βρίσκονται κοντά στις όχθες των ρεμάτων (οριοθέτηση δρόμων, πεζοδρομήσεις κλπ).

Ό Δήμαρχος Αχαρνών, ανέφερε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει είναι άμεσης προτεραιότητας καθώς σε κάθε νεροποντή κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, αλλά και οι περιουσίες των κατοίκων στον Δήμο Αχαρνών

Νωρίτερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό και τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, επισκέφτηκε το εργοστάσιο Metaloumin που εδρεύει στον Δήμο Αχαρνών, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κατασκευαστικού κλάδου κατά την περίοδο της κρίσης. 

Μετά  την επίσκεψη στην περιοχή του Κηφισού ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός έλαβε μέρος στη συζήτηση για τα Αντιπλημμυρικά έργα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Δημάρχου Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπέτα.
Ο κ. Κασσαβός ανάφερε πως η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη έργων υποδομών, καθώς και να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.