15 Νοε 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ WIKILEAKS: Ιδού ποιος είναι ο πλανητάρχης που μας επισκέπτεται και η σχέση του με τους Χριστιανούς

Του Μάνου Χατζηγιάννη Την «παραδοσιακή μουσουλμανική πόλωση» κατά των Χριστιανών επέλεξε να συντηρήσει ο για λίγο διάστημα ακόμη πλανητάρχης κατά τη διάρκεια της θητείας του σύμφωνα με αποκαλύψεις του Wikileaks...
O Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Χουσεΐν , τον οποίον σε λίγες μέρες θα υποδεχτούμε στη χώρα μας, πριν από περίπου ένα χρόνο χαρακτήρισε την αναφορά ότι οι ΗΠΑ δίνουν προβάδισμα σε χριστιανούς πρόσφυγες έναντι μουσουλμάνων ως «ντροπή». “Αυτό δεν είναι Αμερικανός. Αυτό δεν είναι αυτό που είμαστε. Δεν περνάμε θρησκευτικές εξετάσεις για τη συμπόνια μας «, δήλωνε…
Η επιστροφή στο σήμερα αποκαλύπτει διαφορετικά πράγματα, αφού μέσω WikiLeaks έχει κυκλοφορήσει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2008, λίγο πριν από την πρώτη θητεία Ομπάμα δηλαδή, και φέρνει στο φως μια συζήτηση για το πως θα πρέπει να συμπληρωθούν οι πρώτες θέσεις του προσωπικού αν εκλεγεί.
Μέσω του μειλ αποδεικνύεται πως η διοίκηση Ομπάμα χρησιμοποίησε ένα «θρησκευτικό τεστ” για την επιλογή του προσωπικού, ενώ επίσης προχώρησε και σε διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών και υπέρ των μουσουλμάνων.
Το e-mail στάλθηκε από την Ινδο-Αμερικανή πρώην Γενική Δικηγόρο της Νέας Υόρκης Preeta Bansal στον Michael Froman, συμμαθητή του Ομπάμα στο Χάρβαρντ και μέλος της 12μελούς συμβουλευτικής επιτροπής για την εκστρατεία του μετέπειτα Αμερικανού προέδρου.
Το απόσπασμα-κλειδί έχει ως εξής:
“Στους υποψηφίους για ανώτερες θέσεις, θα αποκλείονται εκείνοι με αραβικο- αμερικανικό υπόβαθρο, που δεν είναι όμως μουσουλμάνοι . Πολλοί Λιβανέζοι Αμερικανοί, για παράδειγμα, είναι Χριστιανοί. Στην τελευταία λίστα οι περισσότεροι που παρατίθενται φαίνεται να είναι μουσουλμάνοι Αμερικανοί, εκτός από μια χούφτα που μπορεί να είναι Αραβοαμερικανοί, αλλά αβέβαιης θρησκείας
Με άλλα λόγια, οι Άραβες από τα έθνη με μεγάλους χριστιανικούς πληθυσμούς ή με προφανώς χριστιανικά ονόματα δεν χρειάζεται να αιτούνται των θέσεων, γιατί θα αποτυγχάνουν το θρησκευτικό τεστ.”
Αλλά η διάκριση του Ομπάμα εις βάρος των Χριστιανών δεν περιορίστηκε στην πρόσληψη σε υψηλόβαθμες θέσεις.
Ακόμη και σε θέματα ζωής και θανάτου η κυβέρνηση Ομπάμα ευνόησε μαζικά μουσουλμάνους εις βάρος Χριστιανών. Παρά την αναγνώριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ πως ο ISIS διαπράττει γενοκτονία κατά των Χριστιανών στη Συρία-πράγμα που σημαίνει ότι Χριστιανοί και μη σουνίτες, βρίσκονται στο στόχαστρο για βασανιστήρια, δουλεία, θάνατο και χειρότερα εξαιτίας της θρησκευτικής τους ταυτότητας- τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχει υποδεχθεί πολύ δυσανάλογο αριθμό Σουνιτών μουσουλμάνων στις ΗΠΑ έναντι Χριστιανών.
Όταν ο πόλεμος ξέσπασε στη Συρία το 2011, περίπου το 75% του πληθυσμού ήταν σουνίτες και 10% Χριστιανοί. Κατά συνέπεια, αν οι ΗΠΑ έκαναν δεκτά αιτήματα Χριστιανών προσφύγων σε αναλογία με τον πληθυσμό τους στη Συρία, θα έπρεπε περίπου 1.260 Χριστιανοί να ήταν σήμερα εγκαταστημένοι στην Αμερική, ενώ στην πραγματικότητα είναι μόνο 68!
Αντιθέτως, οι σουνίτες μουσουλμάνοι που αιτήθηκαν άσυλο από τις ΗΠΑ κατά 99% έγιναν αποδεκτοί!
Η αποκάλυψη του WikiLeaks, λοιπόν είναι απλά η πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η κυβέρνηση Ομπάμα ευνοεί σαφώς τους μουσουλμάνους έναντι των Χριστιανών.
Σε τουλάχιστον δύo περιπτώσεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει αρνηθεί βίζα σε εκπροσώπους μοναχικών χριστιανιών κοινοτήτων.
Όταν κάποιοι Ιρακινοί Χριστιανοί διέσχισαν τα σύνορα προς τις ΗΠΑ, φυλακίστηκαν για αρκετούς μήνες και στη συνέχεια εστάλσαν πίσω στο στόμα του λιονταριού.
Όταν η κυβέρνηση της Νιγηρίας πέρασε στην αντεπίθεση και σκότωσε μερικούς τρομοκράτες της Boko Haram ο Τζον Κέρι μίλησε για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των τζιχαντιστών, αλλά δεν βρήκε να πει δύο καλές κουβέντες για τα θύματά τους στην πλεινότητά τους Χριστιανούς.
Όταν στην Αίγυπτο ομάδες διωκόμενων Χριστιανών Κοπτών επιχείρησαν να ενταχθούν στην αντι-μουσουλμανική επανάσταση το 2013, οι ΗΠΑ είπαν όχι.
Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε για να συζητήσει τη γενοκτονία κατά των Χριστιανών και άλλων μειονοτήτων, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έστειλαν υψηλόβαθμο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το σύνθημά του Ομπάμα όταν εξελέγη ήταν YES WE CAN , αλλά τελικά από ότι φάνηκε δεν ίσχυε για όλους…