7 Νοε 2016

Υπέρ της άμεσης επαναπροώθησης διασωθέντων προσφύγων στη Μεσόγειο τάσσεται το oμοσπονδιακό γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών

Η Γερμανία, η οποία διακήρυττε τήν συνεχή υποδοχή τών μεταναστών καί μάς κουνούσε τό δάκτυλο γιά ελλιπή φιλοξενία, κάνει στροφή 180 μοιρών. Άν τά πούν Έλληνες αυτά θά κατηγορηθούν από τούς γνωστούς "προοδευτικούς" σάν ρατσιστές καί φασίστες.
        Υπέρ της άμεσης επαναπροώθησης διασωθέντων προσφύγων στη Μεσόγειο τάσσεται το oμοσπονδιακό γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, όπως επιβεβαίωσε στην κυριακάτικη Welt εκπρόσωπός του. Το υπουργείο του Χριστιανοδημοκράτη Τόμας ντε Μεζιέρ θέλει να ακολουθήσει την πρακτική της Αυστραλίας και να επιστρέφουν στην Αφρική ήδη από τη θάλασσα όσοι επιχειρούν να προσεγγίσουν ευρωπαϊκό έδαφος.

«Η έλλειψη προοπτικής να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές θα μπορούσε να αποτελέσει το λόγο ο οποίος θα τους αποτρέψει να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και με μεγάλο οικονομικό κόστος κάνοντας ένα επικίνδυνο ταξίδι. Στόχος μας πρέπει να είναι να αφαιρέσουν από τους λαθροδιακινητές το κίνητρο και να προστατέψουν τους μετανάστες από το να επιχειρήσουν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με κίνδυνο της ζωής τους» είπε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Στην Αυστραλία, όπου εφαρμόζεται αυτή η πρακτική, ο αριθμός των παράνομων εισόδων στη χώρα έχει μηδενιστεί, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Μετανάστες οι οποίοι αποπλέουν από τη Λιβύη θα μπορούν, σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, να μεταφέρονται σε κάποια άλλη βορειοαφρικανική χώρα όπως λ.χ. στην Τυνησία ή την Αίγυπτο, όπου και θα μπορούν να καταθέτουν αίτηση για άσυλο στην Ευρώπη.

Εάν αυτή εγκρίνεται, τότε θα μπορούν με ασφάλεια να μεταφερθούν στην ήπειρό μας. Πίσω από το σχέδιο αυτό κρύβεται η σκέψη ότι οι Αφρικανοί μετανάστες θα αντιληφθούν σε ελάχιστο καιρό ότι ο επικίνδυνος διάπλους της Μεσογείου προς την Ιταλία δεν έχει νόημα, γράφει η Welt. Ο αριθμός των προσφύγων θα μπορούσε έτσι να μειωθεί αλματωδώς σε λίγες μόνο μέρες.

Συνολικά 160.000 μετανάστες ταξίδεψαν φέτος με το τρόπο αυτό στην Ιταλία. Μόνο τον Οκτώβριο οι αρχές καταμέτρησαν 28.000, δηλαδή τριπλάσιους από πέρυσι κατά το ίδιο διάστημα. Πολλοί εξ αυτών προσπαθούν να συνεχίσουν προς άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε., σημειώνει η εφημερίδα.

Η γερμανική αντιπολίτευση άσκησε δριμύτατη κριτική κατά της πρότασης αυτής. «Το υπουργείο Εσωτερικών μεταχειρίζεται τους πρόσφυγες ως μεταδοτική ασθένεια την οποία θέλει κανείς να αποφύγει». «Όποιος αρνείται μια έντιμη διαδικασία σε ανθρώπους ήδη κατά την διάρκεια της φυγής τους ενεργεί τόσο πολιτικά όσο και νομικά με αμφιλεγόμενο τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Εκαρντ.

Επίσης ο συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ τόνισε ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε ανθρωπιστικό σκάνδαλο.

πηγή:skai.gr, ΑΠΕ