3 Νοε 2016

Ερώτηση Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή με θέμα: «Καθημερινά όμηροι της εγκληματικότητας οι πολίτες των Αχαρνών»

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Θέμα: «Καθημερινά όμηροι της εγκληματικότητας οι πολίτες των Αχαρνών» 
Οι πολίτες του Δήμου Αχαρνών έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με εγκληματικές και παραβατικές συμπεριφορές, γεγονός που καθιστά την καθημερινότητά τους δύσκολη και επικίνδυνη. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές Αυλίζα, Άγιος Δημήτριος, Στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, Αγία Άννα, Αγία Σωτήρα, την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού (οδός Κύπρου) και του Δημαρχείου, όπου γίνονται καθημερινά εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών, οπλοχρησία καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, διακίνηση παράτυπων μεταναστών, αμέτρητες κλοπές και διαρρήξεις αυτοκινήτων, σπιτιών και καταστημάτων, καύση καλωδίων, αρπαγές τσαντών, ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας.
Η υπάρχουσα αστυνόμευση στο Δήμο Αχαρνών δεν επαρκεί λόγω της οξύτητας των προβλημάτων και είναι αναγκαία η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών με επιπλέον προσωπικό ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες.
Μέρος της λύσης του προβλήματος θα ήταν και η μετεγκατάσταση Αστυνομικών υπηρεσιών στην Αυλίζα, σε δημόσιο κτήριο σχολείου που δεν λειτουργεί ενώ έχει συμπεριληφθεί ως δέσμευση και υπογραφεί στο από 19/01/2015 Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς όμως να έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, καθώς εκκρεμεί η παραχώρηση χρήσης του ακινήτου από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.
Την ίδια στιγμή, έντονα είναι τα φαινόμενα εγκληματικότητας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που διέρχονται από το Δήμο (λεωφορεία, τρένα του ΟΣΕ), με τα οποία μετακινούνται οι πολίτες των Αχαρνών και των όμορων Δήμων με κίνδυνο τόσο για την ασφάλειά τους όσο και για την υγεία τους. 
Τα παραπάνω προβλήματα επισημάνθηκαν εντόνως από όλους τους φορείς και τους συλλόγους των πολιτών του Δήμου Αχαρνών σε σύσκεψη με την Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στις Αχαρνές.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:

1.      Ποιο είναι το σχέδιο του Υπουργείου σας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Δήμο Αχαρνών και ιδιαίτερα στις περιοχές όπου παρατηρούνται φαινόμενα έντονης εγκληματικότητας;
2.      Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ή σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό οι Αστυνομικές Υπηρεσίες που βρίσκονται στο Δήμο Αχαρνών;
3.      Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει οι σχετικές ενέργειες που αφορούν στην παραχώρηση του ακινήτου, προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις στο Σύμφωνο Συνεργασίας ώστε να αξιοποιηθεί το σχολικό κτήριο της Αυλίζας για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των σχετικών διαδικασιών και της  μεταφοράς Αστυνομικών Υπηρεσιών;
4.      Με ποιο τρόπο θα προστατεύσετε τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κινδυνεύουν λόγω παραβατικών συμπεριφορών;