8 Σεπ 2016

N. Κεραμέως: «Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας χώρος εντός της Βουλής που να γίνεται σεβαστή η απαγόρευση του καπνίσματος»

Την εμπειρία της στη Βουλή την περίοδο που ήταν έγκυος περιέγραψε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, καταγγέλλοντας πως πάσχιζε να βρει χώρο εντός του Κοινοβουλίου, «στον οποίο να μην αναγκαζόμουν να υποστώ και εγώ και το έμβρυο τον καπνό των καπνιστών». 
        Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, η κ. Κεραμέως σημείωσε: «Πριν από μερικούς μήνες είχα την ευτυχία να είμαι έγκυος, ούσα βουλευτής και με λύπη σας καταθέτω ότι πάσχιζα να βρω χώρο εντός του Κοινοβουλίου στον οποίο να μην αναγκαζόμουν να υποστώ και εγώ και το έμβρυο τον καπνό των καπνιστών. Πήγαινα από καρέκλα σε καρέκλα, από καναπέ σε καναπέ γιατί όλο και κάποιος κάπνιζε δίπλα μου. Είναι θλιβερό αλλά και εξοργιστικό. 
        Αν δεν εφαρμόσουμε εμείς πρώτα υποδειγματικά τους νόμους, πώς περιμένουμε από τους πολίτες να το κάνουν;», διερωτήθηκε. 
     Όπως ανέφερε η ίδια, «με εξαίρεση την αίθουσα της Ολομέλειας και των επιτροπών δεν υπάρχει σχεδόν κανένας χώρος εντός της Βουλής στον οποίο να γίνεται σεβαστή η απαγόρευση του καπνίσματος. Εντευκτήριο, αίθουσες κομμάτων, γραμματείες, διάδρομοι, τουαλέτες, παντού τσιγάρο». 
       Η κ. Κεραμέως απηύθυνε αίτημα «για το αυτονόητο», όπως το χαρακτήρισε, στο προεδρείο της Βουλής «να εφαρμόσει επιτέλους τον αντικαπνιστικό νόμο εντός της Βουλής».