29 Σεπ 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΧΑΡΝΩΝ Κ. ΚΑΣΣΑΒΟ από τήν ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΑΚΑΛΗ

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟ… ΔΗΜΑΡΧΟ 
 Aξιότιμε κύριε Δήμαρχε, 
    Είναι γνωστό ότι η υπαγωγή στο Παρατηρητήριο (δηλαδή η χρεωκοπία) του Δήμου Αχαρνών έχει αναστατώσει τους πολίτες που στην πλειονότητά τους αγνοούσαν και ενδεχομένως ακόμα αγνοούν τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα. Ειδικά δε μεταξύ των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων οι οποίοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση ούτε καν στο σύνολο του τοπικού τύπου, είναι φυσικό να οργιάζει το γνωστό και μη εξαιρετέο και δυστυχώς διαχρονικό «ΡΑΔΙΟ-ΑΡΒΥΛΑ», δεδομένου ότι και η χρήση των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης αμφιβάλλω αν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη ιδιαίτερα στα άτομα κάποιας ηλικίας. 
      Πρόσφατα μοιράστηκαν κάποια φύλλα της εφημερίδας ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ με αναφορά στο ιστορικό των δανείων του Δήμου καθώς επίσης και με ένα φωτορεπορτάζ για κάποιες παρεμβάσεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής στους Θρακομακεδόνες. Αναφορά που έχει προξενήσει πολλά εύλογα ερωτηματικά και ως προς την τελική κατάληξη της οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου αλλά και ως προς την ιεράρχηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Θρακομακεδόνες. 
         Δεν προτίθεμαι να αναφερθώ στις προσωπικές μου απορίες ή και ενστάσεις για τα υπόψη δημοσιεύματα. Κι αυτό γιατί η κάθε εφημερίδα είναι λογικό να κάνει τη δική της αξιολόγηση και να προβάλλει αυτά που ο εκδότης της επιλέγει. Αρα η μόνη κατά τεκμήριο αξιόπιστη είδηση είναι εκείνη που πηγάζει απευθείας από τη Δημοτική Αρχή η οποία οφείλει να ενημερώνει ενδελεχώς και υπεύθυνα τους δημότες. Και στον τομέα αυτό δυστυχώς μέχρι σήμερα η πληροφόρηση των πολιτών των Θρακομακεδόνων είναι ανύπαρκτη. 
      Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων σας και πέρα από κάποιο αποσπασματικό απολογισμό που κάνατε με την ευκαιρία της παρουσίας σας σε κάποια εκδήλωση, δεν έχει γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανοιχτή δημοτική συνέλευση, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους να εκθέσουν τα προβλήματά τους αλλά και να ενημερωθούν από σας με σαφήνεια και υπευθυνότητα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τους λόγους γι’ αυτήν την παράλειψη και ανεξαρτήτως του ποιός ευθύνεται και του αν ήταν εσκεμμένη ή συμπτωματική, το γεγονός της μη μέχρι τώρα σύγκλησής της αν και προβλέπεται από το νόμο, παραμένει. 
       Επιπροσθέτως, μετά τα γνωστά δυσάρεστα γεγονότα που οδήγησαν στην αποπομπή από το αξίωμα του Αντιδημάρχου του μοναδικού (δυστυχώς ελέω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ) εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Θρακομακεδόνων κ. Αν. Χίου, η δημοτική μας κοινότητα , παρά το ότι αριθμεί αρκετές χιλιάδες κατοίκων, στερείται εκπροσώπου με δικαίωμα ψήφου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θέλω κατά κανένα τρόπο να απαξιώσω την προσωπική παρουσία και τις προσπάθειες της Προέδρου της τοπικής κοινότητας κας Χρ. Δουρίδα, πλην όμως, ας μη γελιόμαστε, οι αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων λίγο διαφέρουν από εκείνες των πάλαι ποτέ συνοικιακών συμβουλίων και συνεπώς οι Θρακομακεδόνες μέχρις ότου ορισθεί νέος αντιδήμαρχος, είναι ουσιαστικά ακέφαλοι. 
       Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει δικαίως ή αδίκως - σε σας εναπόκειται να το διασαφηνίσετε – ένα αίσθημα απαξίωσης στους κατοίκους που αισθάνονται παραμελημένοι και αποκομμένοι από τα τεκταινόμενα του κεντρικού Δήμου. Και είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη άτοπο ως ανεπίτρεπτο, η Δημοτική Κοινότητα Θρακομακεδόνων, το κατά γενική ομολογία ωραιότερο κομμάτι των Αχαρνών να αντιμετωπίζεται όχι ως ισότιμο μέλος του Καλλικρατικού Δήμου αλλά ως «προνομιούχος» …παρίας! 
       Για τους λόγους αυτούς αξιότιμε κύριε Δήμαρχε , απευθύνομαι σε σας δημόσια και κάνω έκκληση για τη σύγκλιση το συντομότερο δυνατό στους Θρακομακεδόνες μιας ανοιχτής Δημοτικής Συνέλευσης που θα δώσει τη δυνατότητα σ’ όλες τα πλευρές να εκφράσουν με επιχειρήματα τις απόψεις τους ενώπιος – ενωπίω όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία ώστε να πάψει η παραπληροφόρηση και να εξομαλυνθούν τυχόν παρεξηγήσεις. Το επιτάσσει άλλωστε η σοφή λαϊκή ρήση που ορίζει να λέγονται 
   ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. 
      Με εκτίμηση 
    Βαρβάρα Ταβλαρίδου Μπακάλη