18 Σεπ 2016

«Κωνσταντινούπολη και όχι Ισταμπούλ!», η εντολή του Άσαντ για τα σχολικά βιβλία

Ενώ στην Ελλάδα η εκπαίδευση όλο και «μοντερνοποιείται» προς το χειρότερο και κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζεται και ένας διάττων αστέρας για να πετάξει μία ανθελληνική μπαρούφα, η μαρτυρική Συρία θα «δει» την νέα σχολική χρονιά να μην γράφεται στα σχολικά βιβλία της η Πόλη σαν «Ισταμπούλ» αλλά ως Κωνσταντινούπολη, καθώς αυτό αποφάσισε ο «κακός» Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ! 
        Βέβαια όταν έγινε γνωστή αυτή η απόφαση, επόμενο ήταν να προκαλέσει οργή στην Άγκυρα και ίσως δυσαρέσκεια σε πανεπιστημιακούς «κύκλους» των Αθηνών, που φημίζονται για τις κατά καιρούς «πρωτότυπες» απόψεις τους… Συγκεκριμένα ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, έδωσε εντολή ώστε από τη νέα σχολική χρονιά, 2016-2017, στα σχολικά ιδρύματα που ελέγχει το καθεστώς να καταργηθεί η τουρκική ονομασία της Κωνσταντινούπολης. 
      Επιπλέον, ο Άσαντ προχώρησε στην κατάργηση και του επιθέτου Φατίχ (+ κατακτητής – πορθητής) για τον Μωάμεθ Β, ο οποίος θα αποκαλείται απλώς Μεχμέτ +(Μωάμεθ), ενώ η Άλωση της Κωνσταντινούπολης μετονομάζεται σε «είσοδος των Οθωμανών στην Πόλη σαν προσωρινό γεγονός«! Μάλιστα δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τους Οθωμανούς Τούρκους σαν ένα από τα χειρότερα είδη που πέρασαν στην ιστορία και ότι ο λαός του υπέφερε τα πάνδεινα από αυτούς! 
        Σχετικά με το τελευταίο, ίσως θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία το ελληνικό υπουργείο για την εκπαίδευση, για το πώς αντιμετωπίζεται από άλλες χώρες η ιστορία του λαού τους και δεν αφήνεται έρμαιη σε… συνωστισμούς από βυζαντινολογίες και στις ιδιορρυθμίες του κάθε ευφάνταστου «ιστορικού» και της κάθε ψωνάρας για δημοσιότητα.

1 σχόλια :

Andreas είπε...

Κι` εμείς θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες. Σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι. Αυτό είναι γερό χαστούκι για τους σημερινούς πολιτικούς αυτής της χώρας.