5 Αυγ 2016

Ψεύδεται ωμά ο Φίλης για την συγκατάθεση της Εκκλησίας για το τζαμί

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 
  "Να χτίσουμε το τζαμί για να μην έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου" υποστήριξε...εκβιαστικά ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης μιλώντας στη Βουλή. Αλλά η έκπληξη ήρθε όταν παρερμήνευσε κατα το δοκούν τη θέση της Εκκλησίας απέναντι στην ανέγερσή του. 
        Ο υπουργός είπε ακόμη ότι η εκκλησία ήταν πάντα σύμφωνη με την κατασκευή τεμένους αρκεί αυτό να συνέβαινε εντός του ελληνικού νόμου. Ουδεν ψευδέστερον από αυτό! 
     Τους τελευταίους μήνες ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος-πέραν πολλών μεμονωμένων Μητροπολιτών που αντιτίθενται- σε όλους τους τόνους παραθέτει τους προβληματισμούς του για την ανέγερση του τζαμιού. 
         Αρχές του χρόνου και μετά τα τρομοκρατικα΄γεγονότα της Γαλλίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε πως δεν είναι ακόμη καιρός για την ανέγερση χώρου λατρείας και πως θα πρέπει η Πολιτεία να είναι πιο προσεκτική για τη δημιουργία κέντρου λατρείας για τους μουσουλμάνους στην Αθήνα. Οπως εξήγησε, μετά και τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία και τον τρόπο που δρουν οι τζιχαντιστές, δεν θα πρέπει να υπάρχει βιασύνη και επιβάλλεται πρώτα να λυθούν ζητήματα όπως από ποιον θα διοικείται το τζαμί και, βεβαίως, αν θα λειτουργεί ως χώρος προσευχής ή διδασκαλίας. 
     Όλα αυτά βεβαίως ο κ. Φίλης τα παρέκαμψε αφού δεν τον βολεύουν!