25 Αυγ 2016

Κάποιες από τις πολλές Δράσεις του Τοπικού Τμήματος Θρακομακεδόνων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Ιούλιο του 2016

Στις 26 - 27 Σεπτεμβρίου 2015 ως Στελέχη συμμετείχαμε στο 3ο Συνέδριο Πουλιών και Πανελλήνια Συνάντηση Στελεχών, που έγινε σε Δημοτικό σχολείο των Αθηνών
και στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη, με θέμα Ένα Δέντρο ΘΕΛΩ, όπου συμμετείχαν 104 παιδιά από 75 διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, που είχαν εκλεγεί να εκπροσωπήσουν την ομάδα τους, καθώς και 150 ενήλικες εθελοντές,
ως αποκορύφωμα του εκπαιδευτικού προγράμματος του Κλάδου Πουλιών (παιδιά 7-11 ετών) για το έτος 2015 «Ένα Δέντρο Μυστικά», το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και 250 εκπαιδευμένοι εθελοντές, σχεδίασαν & οργάνωσαν 22 κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2015. Σε αυτές 700 παιδιά 7-11 ετών από 75 διαφορετικές πόλεις, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κοντά στη φύση και να ασχοληθούν βιωματικά με τις έννοιες της δημοκρατίας, της ισότητας, της διαφορετικότητας, του σεβασμού προς το περιβάλλον και του εθελοντισμού, μέσα από ένα δομημένο παιδαγωγικό πρόγραμμα. 
        Άνοιγμα της νέας Οδηγικής Χρονιάς, στις 11 Οκτωβρίου 2015, και ώρα 11:00 π.μ. στην Πλατεία Θρακομακεδόνων, όπου δράσαμε και αλληλοεπιδράσαμε με τους Κλάδους μας, των Αστεριών και των Πουλιών, ηλικίας 5 έως 12 ετών μαζί με πολλά παιδιά από τα σχολεία της περιοχής μας, παίξαμε, τραγουδήσαμε και ... "Έχουμε κέφι έστω και αν βρέχει! Γιατί Ο Οδηγισμός είναι ένα παιχνίδι με νόημα.
Τον Οκτώβριο του 2015 ξεκινήσαμε το Παιδαγωγικό Πρόγραμμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για τους Κλάδους μας, τα Αστέρια μας (4-7 ετών), τα Πουλιά μας (7-11 ετών), τους Οδηγούς μας (11-14 ετών) και τους Μεγάλους Οδηγούς μας (14-17 ετών), το οποίο και συνεχίζουμε. 
        Οι εθελοντές του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού βρίσκονται καθημερινά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα. «Φροντίδα που φοριέται» και «Όπου παιδί παιχνίδι» είναι οι σκέψεις που καθοδηγούν τα Στελέχη και τα παιδιά των ομάδων για να συνεισφέρουν στην οργάνωση, τη συντήρηση και την ανανέωση της ιματιοθήκης και επιπλέον στη διαμόρφωση ενός χώρου κατάλληλου για ασφαλές παιχνίδι για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Στις 21 Οκτωβρίου 2015, ως Τοπικό Τμήμα Θρακομακεδόνων, τα Στελέχη πήγαμε στον ελαιώνα στον χώρο προσφύγων και συμμετείχαμε στη διαλογή ρούχων. 
          Συμμετείχαμε σύσσωμοι με καμάρι και τιμή στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που έγινε στους Θρακομακεδόνες. 
        Τα Σμήνη από Νέο Ηράκλειο, Θρακομακεδόνες, Χαλκίδα, συμμετείχαν στις ΑποΔράσεις που έγιναν στο Νέο Ηράκλειο!!! Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη οι Ενωμοτάρχες και Υπενωμοτάρχες του Ν.Ηρακλείου, των Θρακομακεδόνων και της Χαλκίδας είχαν κάτι περισσότερο από 24 ώρες για να αποδράσουν. Η απόδραση χωρίς τη γνώση δε θα τους βοηθούσε να σπάσουν τη μηχανή κρυπτογραφικών ΕΝΙGMA και να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση του ενωμοτάρχη από την ενωμοτία BELLO. Ένα από τα πολλά κλειδιά η συνεργασία. Έτσι Οδηγοί και Στελέχη έμαθαν κατανόησαν και εφάρμοσαν όλη την απαραίτητη γνώση για να μπορέσουν αυτοί και οι Ομάδες τους να αποδράσουν!!!
  Στις 6/12/2015 είμασταν στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων από τις 10 το πρωί της Κυριακής, στην Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά μας, όπου σας είπαμε Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές από κοντά, γευτήκαμε μία δόση από τα Χριστούγεννα, μέσα από τις δημιουργίες των Παιδιών μας, των Στελεχών μας, των Μελών μας, της Ομάδας Συνεργασίας. Τα κάλαντα είπαμε Αστέρια-Πουλιά και Οδηγοί στο εμπορικό, στο ταχυδρομείο, στην κοινότητα και σε σπίτια της περιοχής μας! 
         Στις 23/1/2016, με τα χιόνια, κόψαμε κι εμείς την βασιλόπιτα μας, τα Στελέχη των Κλάδων, η Πρόεδρος και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος της Ομάδας Συνεργασίας κα Νάσα Γολεμάτη, παρέα με τα παιδιά των Κλάδων μας και τους γονείς τους, και την οποία ευλόγησε ο Πατήρ Λάμπρος του Ι. Ν. Αγίας Τριάδας Θρακομακεδόνων, στην Εστία μας!! 
      Στις 25/3/2016 το Τοπικό Τμήμα Θρακομακεδόνων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, σύσσωμο, Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί και Μεγάλοι Οδηγοί, με μεγάλη χαρά, υπερηφάνεια , τιμήσαμε την Εθνική μας Επέτειο, συμμετέχοντας, στην Παρέλαση που έγινε στους Θρακομακεδόνες. 
        Στις 16/4/2016 στα πλαίσια του συνθήματος «Let’s do it Greece!» στο μεγαλύτερο εθελοντικό ραντεβού της χώρας», όπου Άνθρωποι από κάθε γωνία της χώρας συντονίζονται και καθαρίζουν σε μία μόνο μέρα την Ελλάδα, το 1ο Σμήνος Θρακομακεδόνων καθάρισε, έτριψε, έβαψε και έκανε πιο ωραίο τον προαύλιο χώρο της εστίας τους και η ομάδα Οδηγών έκανε καθαρισμό στη ρεματιά και προσπάθησε να φτιάξει τo μονοπάτι στη ρεματιά !!!Let’s do it Greece!!Μ Π Ρ Α Β Ο Πουλιά !!! Μ Π Ρ Α Β Ο Οδηγοί!!! 
         Ο Κλάδος Οδηγών στις 7-8/5/2016, συμμετείχε με τις Ομάδες του Λουτρακίου, των Σπάτων και την 11η Αθήνας, σε προκατασκηνωτικό διήμερο στον κατασκηνωτικό χώρο του Σ.Ε.Ο. στην Αγία Μαρίνα. Εκεί τα παιδιά ζήσανε σε κατασκηνωτικές συνθήκες, στήνοντας και διάφορες κατασκευές και τώρα είναι έτοιμοι για την κατασκήνωση που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. Πέρασαν υπέροχα! 
        Μία ακόμα Δράση για τον Κλάδο Αστεριών, από 17 έως 20 Ιουνίου 2016, με αγάπη πολλή, με σεβασμό, με δημιουργικότητα με τα Τοπικά Τμήματα Σ.Ε.Ο. Θρακομακεδόνων-Αγίας Παρασκευής-Αθήνας-Καλογρέζας-Μαρουσίου και όχι μόνον, σε αυτή την πολυκατασκηνωτική Δράση Αστεριών για το 2016!!! Ένα Χαρούμενο Ταξίδι, Επιστέγασμα της Οδηγικής Χρονιάς για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, ένα ακόμα βήμα προς την αυτονομία, την φιλία, τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη κάτω από Μια ομπρέλα χρώματα!!!! Στιγμές χαράς! Στήσαμε σκηνές! Παίξαμε! Βοηθήσαμε! Αράξαμε! Συναντήσαμε τους φίλους μας! Διασκεδάσαμε! Χαλαρώσαμε! ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΙ !!!!!! 
         Από 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Περδικόβρυση Παρνασσού η Τεχνική Κατασκηνωτική Εκπαίδευση του Κλάδου Αστεριών και Πουλιών 2016. Συμμετείχαμε κι εμείς τα Στελέχη και μας έδωσε σε εμάς τους Εκπαιδευόμενους τα απαραίτητα εφόδια για την επιτυχή ανάληψη του ρόλου του Αρχηγού Κατασκήνωσης. 
        Όλες και όλοι μαζί, Τοπικό Συμβούλιο και Ομάδα Συνεργασίας Παλαιών Οδηγών του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. Θρακομακεδόνων, σας ευχαριστούμε που συμμετείχατε, που μας τιμήσατε, στο κλείσιμο της Οδηγικής μας Χρονιάς 2015-2016, που έγινε την Κυριακή 26/6/2016. 
         Οι Οδηγοί (παιδιά ηλικίας 11-14 ετών) του Τοπικού Τμήματος Θρακομακεδόνων έδρασαν, δημιούργησαν και πήγαν την Κατασκήνωσή τους από 13 μέχρι τις 22 Ιουλίου 2016 στο Πήλιο με Αρχηγό τους, τον George Arvalis! 
         Οι Μεγάλοι Οδηγοί (παιδιά ηλικίας 14-17 ετών) συμμετείχαν, δημιούργησαν και επιστέγασμα η δική τους κατασκήνωση από 1/8 - 12/8/2016 στην Χάλκη! 
      Έγιναν οι αρχαιρεσίες μας και Νέα Τοπική Έφορος Θρακομακεδόνων από 1/9/2016 αναλαμβάνει μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν η κα Κατερίνα Βαρελά! Και η κα Έφη Γκίκα ως Προέδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θρακομακεδόνων, ο κ. Κανελλόπουλος Πέτρος ως Γραμματέας, η κα Τσοτσορού Σουλτάνα ως Ταμίας, η κα Κυριακοπούλου Μαρία ως Αντιπρόεδρος, και η κα Σαίτελμαν Τατιάνα ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων. Και φέτος ένα στέλεχός μας πήρε την άδεια εκπαιδευτή, η κα Καρυδάκη Ντίνα. 
         Σας περιμένουμε, εσάς τους γονείς και τα παιδιά σας, στις Ομάδες μας με ανοικτή αγκαλιά, στις συγκεντρώσεις μας, που θα γίνονται στην Εστία μας, Μακεδονίας 12 & Ξάνθης, στους Θρακομακεδόνες : 
   Αστέρια, κορίτσια και αγόρια 5 έως 7 ετών - Παρασκευή 5.30 μ.μ. - 7.00 μ.μ 
    Πουλιά, κορίτσια και αγόρια 7 έως 11 ετών - Σάββατο 10.00 π.μ. - 12.00 μ.μ. 
   Οδηγοί, κορίτσια και αγόρια 11 έως 14 ετών - Σάββατο 4.15 μ.μ. - 6.15 μ.μ. 
       Εδώ να θυμίσουμε ότι, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (έτος ιδρύσεως 1932), πρώην Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη ασκούν επιχείρηση, υπαγόμενο στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Σύμφωνα με το Καταστατικό του, αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικό με παιδαγωγικό κοινωφελή και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έχει ως στόχο την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Με δυναμικά προγράμματα δράσης και προσφοράς, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και ικανότητες και να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας. 
     Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα www.seo.gr για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού 
   και για το δικό μας Τοπικό Τμήμα στο ιστολόγιό μας http://seottthrakomakedonon.blogspot.gr 
   και στη σελίδα που έχουμε στο facebook: https://www.facebook.com/seottthrakomakedonon. 
        Σας περιμένουμε πάντα στις Ομάδες μας, στους Κλάδους μας! 
     Με Οδηγικούς Χαιρετισμούς! 
    Το Τοπικό Τμήμα Σ.Ε.Ο. Θρακομακεδόνων 
    Τηλ.6978816276 
  Μακεδονίας 12 & Ξάνθης, 136 76 Θρακομακεδόνες 
      http://seottthrakomakedonon.blogspot.gr 
    https://www.facebook.com/seottthrakomakedonon 
    E-mail: ttthrakomakedonon@seo.gr