10 Ιουλ 2016

Σύλλογος κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών Δήμου Αχαρνών

Την Τετάρτη 29/06, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του «Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών στο Δήμο Αχαρνών» κόντρα στα σημεία των καιρών, κόντρα σε όλα και όλους που απεργάζονται σχέδια ενάντια στην ευνομία, ενάντια την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολίτες που ζουν σε μια περιοχή της Αττικής με Νο 1 πρόβλημα την εγκληματικότητα και την εμπορία ναρκωτικών. 
       Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ.κ Βουλευτές Ι. Δέδες (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ), Κ. Κατσίκης (ΑΝΕΛ), Γ. Βλάχος, Μ. Βορίδης, Αθ. Μπούρας, Β. Οικονόμου και εκπρόσωπος της κ. Γ. Μαρτίνου (Ν.Δ), ο Δήμαρχος Αχαρνών Γ. Κασσαβός, ο Γ.Γ. του Δήμου Αχαρνών κ. Αθ. Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας κ Π. Πολυμενέας, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Γ. Μαυροειδάκος, οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αχαρνών Στ. Πεδιαδίτης, Π. Αναγνωστόπουλος, Π. Κοσμίδης, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Συλλόγων Αγίας Μαύρας, Αγίου Δημητρίου, Αυλίζας, Προφήτη Ηλία και Χαραυγής,    και αρκετοί πολίτες
        Η συγκέντρωση οργανώθηκε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να καταδείξει την πρόθεση μας για ενότητα, αλληλεγγύη, δυναμικότητα όλων των πολιτών που υποφέρουν και θέλουν ειρηνικώς να «επαναστατήσουν» ενάντια στην αδικία που καθημερινά βιώνουν. 
       Η ανταπόκριση του κόσμου, για το τόσο σοβαρό πρόβλημα της εγκληματικότητας που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Δικαιολογίες για το ποιος, τι, που, δεν θα αναζητήσουμε, απλά θα διατρανώσουμε την πεποίθησή μας ότι οι κοινωνικοί αγώνες γίνονται και λύνουν σοβαρά προβλήματα μόνο όταν: υπάρχουν μπροστάρηδες με όραμα και οργάνωση, που ανοίγουν δρόμους, βάζουν στόχους, αλλά και έχουν μόνιμη και διαρκή στήριξη από τους πολίτες. 
         Πρέπει να τονισθεί ότι η συγκέντρωσή μας είχε δυναμικό χαρακτήρα, με έντονες διαμαρτυρίες και διαξιφισμούς κυρίως κατά των βουλευτών, που παρευρέθηκαν μετά από πρόσκληση που στείλαμε στα κόμματα, που εκπροσωπούν την Περιφέρεια Αττικής στη Βουλή. Οι πολίτες, έχοντας το δίκιο με το μέρος τους, λόγω της ανυπαρξίας του κράτους για όλα αυτά που βιώνουν, έθεσαν ως προτεραιότητα την πραγματοποίηση των στόχων που έχει θέσει ο Σύλλογος εδώ και τρία χρόνια στα αρμόδια Υπουργεία και ζήτησαν την δυναμική παρέμβαση-βοήθεια της Δημοτικής Αρχής και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, προς αυτή την κατεύθυνση. 
         Απόφαση της συγκέντρωσης ήταν η σύνταξη και η υπογραφή ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ από όλους τους παρευρισκόμενους και τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και η επίδοσή του στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να γίνουν επιτέλους πράξη οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ που έδωσαν οι παρόντες Βουλευτές για μηδενική ανοχή στην εμπορία ναρκωτικών, η απαρέγκλιτη τήρηση των υπογεγραμμένων συμφωνιών από το Υπουργείο του ΠΡΟ.ΠΟ. και η αλλαγή του νόμου περί ηχορύπανσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 
      Επιπλέον, προτάθηκε και αποφασίστηκε, σειρά κινητοποιήσεων, όπως μια μεγάλη διαμαρτυρία μπροστά στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ (στην οδό Κατεχάκη) με συνδιοργανωτές όλους τους Συλλόγους του Δήμου. 
       Για την επίλυση των κοινωνικών αγώνων χρειάζεται να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ συνέχεια, να μη μεμψιμοιρούμε, να είμαστε αποφασισμένοι, οργανωμένοι, έχοντας την ηθική αλλά και την πραγματική συμπαράσταση όλων των πολιτών που θέλουν λύση στα προβλήματά τους. 
       Ο Αϊνστάιν έλεγε: ο κόσμος είναι επικίνδυνος όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό αλλά αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα. 
     Το Δ.Σ του Συλλόγου