13 Ιουν 2016

Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για πολεοδομικά θέματα.

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
     Ο Δήμαρχος Αχαρνών συζήτησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τις τροποποιήσεις της νομοθεσίας για την χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση που σχετίζονται άμεσα με την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Αχαρνών και τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια (ΤΧΣ). 
        Η οριστικοποίηση της νομοθεσίας θα δώσει την δυνατότητα στον Δήμο Αχαρνών να τροποποιήσει τις χρήσεις γης σε διάφορες περιοχές του, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν εμπόδια που σχετίζονται με την αδειοδότηση επιχειρήσεων, αλλά και χωροθέτηση των δραστηριοτήτων του Δήμου Αχαρνών. 
        Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός έθεσε και το θέμα που αφορά το νέο νομοσχέδιο κύρωσης των δασικών χαρτών, ζητώντας στοχευμένες βελτιώσεις, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία ένταξης στο Σχέδιο Πόλης περιοχών όπου οι κάτοικοι τους ταλαιπωρούνται εδώ και δεκαετίες, όπως για παράδειγμα η περιοχή Φλόγα Βαρυμπόμπης. 
        Ζήτησε επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της ένταξης των Π.Ε. Μεγάλα Σχοίνα Β’, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Άγιος Ιωάννης Ρώσσος και Πλάτωνας και έθεσε τα ζητήματα χρήσεων γης στην Αμυγδαλέζα και τις Λεκάνες. 
         Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης και ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συμφώνησαν ώστε τις προσεχείς ημέρες να πραγματοποιηθεί τεχνική σύσκεψη με στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την διευθέτηση των ζητημάτων που συζητήθηκαν. 
     Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος ΔΗΦΑ κ. Γιώργος Δασκαλάκης, και το μέλος του Συλλόγου Φλόγας Βαρυμπόμπης κ. Βενέτης.