11 Ιουν 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΒΕΕΕΑ απο την Δημοτική Παράταξη Αχαρνών «Για την Πόλη μας»

Ε, όχι και να πληρώσει ο απλός κόσμος μέσω του δανείου, τις οφειλές ΚΑΙ των βιομηχανιών της πόλης μας 
     Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε την παρέμβαση του Συνδέσμου Βιομηχάνων του Δήμου Αχαρνών υπέρ της λήψης δανείου από τον Δήμο Αχαρνών. 
     Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύθηκε μετά την μονομερή ενημέρωση την οποία είχαν οι βιομήχανοι από τον Δήμαρχο Αχαρνών. Ουδέποτε ο ΣΒΕΕΑ ζήτησε να έχει σφαιρική άποψη γύρω από το ζήτημα του δανείου από τις υπόλοιπες παρατάξεις εξ όσων γνωρίζουμε. 
        Μας κάνει εντύπωση πως ένας επίσημος συλλογικός φορέας ο οποίος εκπροσωπεί επιχειρήσεις και την παραγωγική οικονομία υπερασπίζεται πρακτικές οι οποίες οδήγησαν τον Δήμο Αχαρνών αλλά και τη συνολική εθνική οικονομία στη σημερινή κατάσταση. 
      Όπως καλά γνωρίζουν οι εκπρόσωποι του ΣΒΕΕΑ ο Δήμος Αχαρνών, έχει οφειλόμενα Δημοτικά Τέλη που αγγίζουν τα 5 εκ. ευρώ. Πολλά από αυτά τα δημοτικά τέλη είναι οφειλές επιχειρήσεων και ορισμένες μάλιστα ύψους αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων. Κρίνουμε σκόπιμο να μην εισέλθουμε σε λεπτομέρειες. 
   Αναρωτιόμαστε μήπως επιθυμούν οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών της πόλης, τα βάρη των δικών τους οφειλών, να μεταφερθούν στους άνεργους και στους χαμηλά αμοιβόμενους συμπολίτες μας. 
      Καλοπροαίρετα λοιπόν δεχόμαστε ότι ο ΣΒΕΕΕΑ υπέπεσε μη εσκεμμένα σε ατόπημα. Υπάρχει ο δρόμος της ανασκευής του δημοσιεύματος αφού φροντίσει πριν το Δ.Σ. των βιομηχάνων να ενημερωθεί σφαιρικά και με πραγματικά στοιχεία για τα οικονομικά του Δήμου.