31 Μαΐ 2016

Χειροτονήθηκε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ιλίου (ΦΩΤΟ)

Σε μία υπέρλαμπρη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρου και Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου, τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ι.Μ. Ιλίου.  
        Η χειροτονία τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Ιλίου το πρωί του Σαββάτου 28 Μαΐου 2016. Ο π. Παναγιώτης Τσιλιβερδής υποδέχθηκε τους δεκάδες ιερείς και τους εκατοντάδες λαϊκούς που προσήλθαν να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία. Μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης, αμέσως μετά τον Χερουβικό ύμνο, όπως επιβάλει το τυπικό, εψάλει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου το τροπάριο «Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον» και ξεκίνησε η χειροτονία με τις ομιλίες του χειροτονούμενου και την αντιφώνηση του κ. Αθηναγόρου. 
        Ο π. Παναγιώτης ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά του και τον βοήθησαν να ζήσει όλες αυτές τις χαρές και ευλογίες που έχει ζήσει μέχρι σήμερα. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα που του έδωσε τη χαρά να είναι διάκονός του για σχεδόν 6 χρόνια, και διαπίστωσε πως κοντά του έμαθε πάρα πολλά. 
         Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσφορά του π. Παναγιώτη και θυμήθηκε τις αμέτρητες φορές που ο π. Παναγιώτης λειτούργησε μαζί του, είτε εντός, είτε εκτός Μητροπόλεως, όπως επίσης και το γεγονός πως όλοι είχαν να πουν πάντοτε έναν καλό λόγο για τον Αρχιδιάκονο. 
      Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου απένειμε το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου στον π. Παναγιώτη. 
       Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού για όλους τους συγγενείς και τους φίλους του νέου πρεσβυτέρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, ο οποίος τοποθετείται στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως.