15 Μαΐ 2016

ΜΗΝ… ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ….

Στην Ευρώπη και στην Αμερική εδώ και καιρό είχε επικρατήσει η μόδα να εμφανίζονται οι άντρες με τα…παντελόνια κάτω. 
       Το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι είναι «cool» να κυκλοφορούν με φαρδιά παντελόνια μισοκρεμασμένα και να φαίνεται ο μισός πισινός τους χωρίς όμως ουσιαστικά να γνωρίζουν από πού προήρθε αυτή η μόδα και τι πραγματικά σημαίνει. 
        Αυτή η τάση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις φυλακές των ΗΠΑ. Κρατούμενοι οι οποίοι ήθελαν να έχουν… σεξουαλικές σχέσεις με άλλους κρατούμενους, έστελναν «μήνυμα» με αυτόν τον τρόπο χωρίς να υπάρχουν συνέπειες ότι οι φύλακες θα το παρατηρούσαν: ότι δηλαδή ήταν γκέι και ζητούσαν σύντροφο για τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. 
         Με το να δείχνουν οι φυλακισμένοι εν μέρει τον πισινό τους ήθελαν να εννοηθεί ότι είναι διαθέσιμοι για τους άλλους φυλακισμένους οι οποίοι επιθυμούν να… «διεισδύσουν». 
     Τώρα πρέπει οι ίδιοι να αναρωτηθείτε αν θέλετε να εξακολουθείτε να σηματοδοτείτε… την γλώσσα των ομοφυλοφίλων με αυτή την μόδα … με φαρδιά παντελόνια, (αγγλ baggy,σακος) παντελόνια σαν σάκο ή ακόμα και κρεμασμένα παντελόνια αγγλ. Saggy, είναι κάτι που αφήνουμε να κρέμεται, έτσι ονομάζονται αυτά τα παντελόνια τα όποια φορούν από την μέση αρκετά πιο κάτω. 
       Τα παντελόνια αυτά ήρθαν στην μόδα το 1990 από την Hip-Hop κουλτούρα, στην πραγματικότητα όμως προέρχονται από τις φυλακές της Αμερικής. Στις φυλακές αυτές όταν ερχόταν ένας κρατούμενος το πρώτο που έκαναν ήταν να του αφαιρέσουν τη ζώνη πριν τον πάνε με τους άλλους φυλακισμένους. 
         Οι φαρδιές τσέπες χρησίμευαν για να βάζουν τα εργαλεία όταν ήθελαν να τα μεταφέρουν στα εργαστήρια των φυλακών. Η αφαίρεση της ζώνης γινόταν για λόγους ασφαλείας, διότι αλληλοτραυματίζονταν αναμεταξύ τους σε καυγάδες με αγρίους ξυλοδαρμούς βγάζοντας τις ζώνες τους. Αποτέλεσμα, να πέφτει το παντελόνι ελαφρώς προς τα κάτω. 
       Πάρα πολλοί φυλακισμένοι όταν είχαν απολυθεί από τις φυλακές και βρίσκονταν και πάλι έξω ελεύθεροι, είχαν υιοθετήσει την συνήθεια της φυλακής να κυκλοφορούν και έξω πλέον χωρίς ζώνη και σαν μόδα και από τους Gangsta-Rap. Επίσης οι Skateboarding και οι Snowboard υιοθέτησαν αυτή την μόδα αργότερα. Και δύστυχώς είναι ακόμα και σήμερα πολύ περιζήτητη μόδα. 
        Τι άλλο θα δούμε στον αρρωστημένο «πολιτισμένο» κόσμο που ζούμε! 
      Η Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη