20 Απρ 2016

Δ΄ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Την Κυριακή 17/4/2016 ολοκληρώθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου μας, με μεγάλη επιτυχία ο Δ΄ Διαγωνισμός Ποίησης για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών με τη Φιλότεχνη Λέσχη υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών - Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής. 
      Συμμετείχαν τα σχολεία : 
      2ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 5ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 7ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 10ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 6ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών και 7ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών με 30 έργα συνολικά. 
        Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι κ.κ. Κώστας Καρούσος - ποιητής (Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών), Γιώργος Μπλάνας - ποιητής και Δημήτρης Καραμβάλης - δοκιμιογράφος. Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής κ. Κώστας Καρούσος στο λόγο του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι τα έργα των παιδιών ήταν εξαιρετικά, σε πολύ υψηλό επίπεδο και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ως εξής: 
  Αριστείδης Χαμπίπης - «Η γιαγιά του παραδείσου» 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ 7ο Γυμνάσιο Αχαρνών 
  Έλενα Φίντελνταυ - «Ένα παράξενο όνειρο» 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών 
  Παύλος Πολυχρονίδης - «Η σοφή χελώνα» 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ 10ο Γυμνάσιο Αχαρνών 
  Κωνσταντίνος Σουγλέρης - «Χαμένος θησαυρός» 1ος ΕΠΑΙΝΟΣ 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών 
  Αργυρώ Ζερβού - «Θα περάσει», «Η ελπίδα» 2ος ΕΠΑΙΝΟΣ 7ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών 
  Θεόδωρος Κόκκορης - «Το μέσα και το έξω» 3ος ΕΠΑΙΝΟΣ 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών 
  Ανδριανή Κάσση - «Μακριά σου» 4ος ΕΠΑΙΝΟΣ 6ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών 
        Ο μαθητής που πήρε το 1ο βραβείο, εκτός των άλλων, παρέλαβε και μια χορηγία για ένα δωρεάν Σεμινάριο Ποίησης από την «Ανοιχτή Τέχνη», η οποία μας προσέφερε και ένα δωρεάν Σεμινάριο Αρχαίων Ελληνικών που κληρώθηκε μεταξύ των μαθητών που δήλωσαν συμμετοχή μέσω των σχολείων τους. 
         Τα βραβευθέντα ποιήματα απήγγειλαν οι ηθοποιοί Ιφιγένεια Στάϊκου και Γιάννα Μαλακατέ ενώ τέσσερα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Λαδά από τον Θανάση Κατάρα, τραγούδησαν ο Θανάσης Κομνηνός και η Μαρίνα Μανωλάκου. Στο πιάνο ήταν ο Δημήτρης Δαμάσκος, στο βιολί η Χριστίνα Ξανθοπούλου και στο φλάουτο ο Θανάσης Κατάρας. 
        Στα μέλη της κριτικής επιτροπής που ήταν παρόντα, στον κ. Κώστα Καρούσο και κ. Δημήτρη Καραμβάλη, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων απένειμε το έμβλημα της Ένωσης για την τιμή που μας έκαναν να αναλάβουν το έργο της κριτικής επιτροπής και να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα. 
       Ευχαριστούμε τους συλλόγους γονέων, τους καθηγητές & τους διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της εξαιρετικής αυτής βραδιάς ποίησης. 
      Τέλος να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές των σχολείων μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό . Με τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και το ταλέντο τους μας μάγεψαν, μας ταξίδεψαν και μας έδειξαν το δρόμο όπως δεν τον είχαμε φανταστεί μέσα από τα μάτια και τις καρδιές τους! Τους ευχαριστούμε θερμά.! 
       «Η Ισχύς εν τη Ενώσει…Γονέων» 
       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ 
     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΑΡΗΣ