15 Μαρ 2016

Βουλγαρία: Τιμωρία σε όσους φορούν μπλουζάκι με το σφυροδρέπανο; Το κήρυγμα της κομμουνιστικής ιδεολογίας είναι ισοδύναμο με τη φασιστική ιδεολογία

Το κήρυγμα της κομμουνιστικής ιδεολογίας είναι ισοδύναμο με τη φασιστική ιδεολογία και θα τιμωρείται με τρία χρόνια στη φυλακή και πρόστιμο από 3 έως 5 χιλιάδες λέβα. Θα τιμωρούνται και όσοι βεβηλώνουν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα. 
      Σύμφωνα με το κείμενο, η προώθηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας είναι ποινικό αδίκημα από το 2008 με τη Διακήρυξη της Πράγας και το 2009 δηλώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι εξισώνεται με τον Εθνικοσοσιαλισμό. Ο κομμουνισμός αναγνωρίζεται, επίσης, ως εγκληματικό καθεστώς. 
        «Κατέστη σαφές από τον βουλευτή Μετόντι Αντέεφ (Методи Андреев), ότι δεν θα φυλακίζονται, αμέσως, όσοι έχουν τατουάζ με το σφυροδρέπανο, ή φορούν μπλουζάκι με το έμβλημα αυτό, εκτός εάν καμαρώνουν και κηρύττουν την κομμουνιστική ιδεολογία. Το σχέδιο νόμου στοχεύει στη μη διάδοση της αντι-δημοκρατικής αυτής ιδεολογίας», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα. 
      Στατιστικές, όμως, δείχνουν ότι ο βουλγαρικός λαός έχει μεγάλη νοσταλγία για την κομμουνιστική κοινωνία, ωστόσο ο Αντρέεφ ήταν εμφατικός: «Η νοσταλγία είναι έλλειψη εκπαίδευσης. Έπρεπε να γνωρίζουν την αλήθεια για εκείνη την εποχή στη χώρα μας». 
      Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να τελειώνουμε με τον κομμουνισμό. Οι Βούλγαροι να φορούν μπλουζάκια με εθνικούς ήρωες της Βουλγαρίας και όχι με τον Γκεόργκι Ντιμιτρόφ και τον Στάλιν, που ήταν δολοφόνοι των λαών», γράφει το δημοσίευμα.