9 Μαρ 2016

Σύσκεψη Δημάρχου με βουλευτές Περιφέρειας Αττικής

Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα της πόλης των Αχαρνών είχε χθες Δευτέρα 7 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, κ.κ. Αθανασίου Νάσο, Σκουρολιάκο Πάνο, Πάντζα Γιώργο, Δέδε Ιωάννη, Οικονόμου Βασίλη, Βορίδη Μάκη, Μαρτίνου Γεωργία, Βλάχο Γεώργιο, Μπούρα Αθανάσιο, Χριστοφιλοπούλου Εύη, Γκιόκα Ιωάννη, Μαυρωτά Γεώργιο και Κατσίκη Κωνσταντίνο. 
     Ο Δήμαρχος Αχαρνών καλωσόρισε τους βουλευτές στο Δημαρχείο Αχαρνών και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, ζητώντας τους παράλληλα τη βοήθεια τους στη προώθηση των λύσεων και των ώριμων μελετών που διαθέτει η δημοτική αρχή. 
       Ο κ. Γιάννης Κασσαβός παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι παρόλο που ο Δήμος Αχαρνών – βάσει πληθυσμού, θέσης και έκτασης - διαθέτει μεγάλη δυναμική, εντούτοις εδώ και χρόνια η Πολιτεία δεν έχει επιδείξει ανάλογη μεταχείριση. 
      Η εισήγηση του Δημάρχου ξεκίνησε με τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στις Αχαρνές, η οποία απειλείται από τη φτωχοποίηση του πληθυσμού, από τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας και από τον υψηλό αριθμό συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας. 
       Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στα αναγκαία έργα υποδομής: 
   - Αντιπλημμυρική προστασία 
  - Δίκτυο αποχέτευσης 
  - Έργα οδοποιίας 
   - Επισκευές και ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικών Μονάδων 
   - Αναβάθμιση δικτύου ΕΥΔΑΠ 
        Απαραίτητα έργα τα οποία στερείται ο λαός των Αχαρνών με αποτέλεσμα, είτε να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, είτε να απειλούνται οι ζωές και οι περιουσίες τους. Ειδικά για την αντιπλημμυρική προστασία έγινε εκτενέστερη αναφορά, στη διευθέτηση των ρεμάτων της Εσχατέας, στους αγωγούς ομβρίων, στις δεξαμενές ανάσχεσης και στα έργα ορεινής υδρονομίας στην Πάρνηθα. 
       Ακολούθως ο κ. Κασσαβός αναφέρθηκε στην πάταξη της εγκληματικότητας και παραβατικότητας και ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών στο θέμα του Σύμφωνου Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Αχαρνών με την ΕΛ.ΑΣ, το οποίο αναμένεται να κάνει πιο αποτελεσματική την αστυνόμευση στις Αχαρνές και να δώσει λύση σε προβληματικές περιοχές των Αχαρνών. 
        Η ενημέρωση συνεχίστηκε με το θέμα της εξεύρεσης πόρων για την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων που έχει εκπονήσει ο Δήμος Αχαρνών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Καθώς και με το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στη περιοχή των Αχαρνών και ειδικότερα στο Ολυμπιακό χωριό. Η μαθητική κοινότητα των Αχαρνών – η οποία αριθμεί πάνω από 16.800 παιδιά - στερείται χώρων άθλησης και όσο αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού ο Δήμος Αχαρνών δηλώνει "έτοιμος" να αναλάβει τη διαχείριση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού αθλητικού κέντρου. 
        Στα θέματα της σύσκεψης έγινε αναφορά στην ανάδειξη του αρχαιολογικού θησαυρού που ονομάζεται Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών και την αξιοποίηση του ως διαχρονικό κέντρο της πόλης. Στα έργα ανάπτυξης που θα δώσουν έναν αέρα αισιοδοξίας και προοπτικής στις Αχαρνές, όπως η παραχώρηση των χώρων του Στρατοπέδου Παπαστάθη, η ήπια αξιοποίηση των Βασιλικών κτημάτων και του ορεινού όγκου της Πάρνηθας, ή ευρύτερη ένταξη των Αχαρνών στο δίκτυο συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς. Τέλος αναφορά έγινε και στην οικονομική κατάσταση του Δήμου Αχαρνών η οποία "υπονομεύεται" από τον δανεισμό προηγούμενων ετών, τις εκκρεμείς απαλλοτριώσεις, τις τελεσίδικες αποφάσεις και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. 
        Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, που παρευρέθηκε στη συνάντηση, ανέλαβε την παρουσίαση της τεκμηρίωσης των θεμάτων παραδίδοντας σε κάθε βουλευτή το ανάλογο υλικό. 
       Οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής δεσμεύτηκαν πως θα στηρίξουν τον Δήμο Αχαρνών όπου χρειαστεί, είτε με επερωτήσεις στη Βουλή, είτε με παρεμβάσεις στην ψήφιση νομοσχεδίων. Δήλωσαν επίσης ότι είναι σημαντικό να προάγουν τα συμφέροντα του Δήμου Αχαρνών στους αρμόδιους Υπουργούς και την Περιφέρεια Αττικής. 
       Με αφορμή τη σύσκεψη με τους βουλευτές Περιφέρειας Αττικής ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: 
       "Θέλω να ευχαριστήσω του βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Αχαρνών και παραβρέθηκαν στη σύσκεψη αλλά και αυτούς που δεν παραβρέθηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Σκοπός μας είναι να δρομολογήσουμε τις λύσεις που διαθέτουμε για τα ζητήματα της πόλης μας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη σύσκεψη γιατί διαπιστώνω ότι οι βουλευτές της Περιφέρειας μας τοποθετούν το συμφέρον των συμπολιτών μου στις Αχαρνές, πάνω από κομματικές αποχρώσεις και πέρα από πολιτικές αντεγκλήσεις".