15 Μαρ 2016

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑΕΞΙ ΝΗΣΙΑ Τουρκικά κυβερνητικά ΜΜΕ: "Ευχαριστούμε για την βίζα αλλά θα καταλάβουμε τα νησιά που μας ανήκουν" (φωτό)

του Βασίλη Καπούλα 
  Oι Τούρκοι αποφασίζουν να εξάγουν την εσωτερική τους κρίση στο Αιγαίο και μας ευχαριστούν για το "δώρο" ενώ ομολογούν πως με την υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία προβλέπει την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων υπηκόων εντός της ελληνικής επικράτειας θα καταλάβουν τα ελληνικά νησιά τα οποίας τους "ανήκουν" λέγοντας επί λέξη "τούρκοι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά μας τα οποία είναι υπό ελληνική κατοχή" ενώ σημαδεύουν πλέον και την Κίναρο! 
        Mετά το σοκ της πτώσης του ελικοπτέρου του ΠΝ και του απρόσμενου θανάτου των τριών παλικαριών (11-2-2016), αποδεικνύεται ότι υπάρχει ολόκληρο σχέδιο αρπαγής της Νήσου Κινάρου από την Τουρκία την οποία ονομάζουν "Ardiccik Ada"! 
      Η τουρκική εφημερίδα-φερέφωνο της Άγκυρας, Sozcu, αναφέρει πως μετά την συμφωνία Α.Νταβούτογλου-ΕΕ-Α.Τσίπρα για την παροχή βίζας ως αντάλλαγμα άσυλο στους πρόσφυγες οι Τούρκοι θα διεισδύουν ανενόχλητοι στην χώρα μας, και θα την καταστήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα "επαρχία" της "νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας". 
      Δηλαδή, η χώρα των 80.000.000 κατοίκων και με το νεανικό πληθυσμό θα "απορροφήσει" νομοτελειακά την Ελλάδα των 10.800.000 κατά την τελευταία απογραφή με τους μισούς να είναι... μεσήλικες και άνω. 
        Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα επόμενα χρόνια θα έχουν εγκλωβιστεί στην ελληνική επικράτεια δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, οι οποίοι θα οργανωθούν υπό την καθοδήγηση της Άγκυρας, όπως συμβαίνει στη Θράκη και στη Ρόδο τώρα, θα ζητήσουν δικαιώματα ή την ανεξαρτητοποίηση τους. 
         O ''αέρας'' που πήρε η Άγκυρα από την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αρχιπέλαγος και στα τουρκο-συριακά σύνορα έχει ως αποτέλεσμα να αποθρασυνθεί αλλά και να ψάχνει τρόπος εξωτερίκευσης της κρίσης που μαίνετια στο εσωτερικό της. 
       Μετά τον ''τσαμπουκά'' που πούλησε με την ΝΟΤΑΜ στην Κιναρο, την παρενόχληση μισθωμένου από την Ελλάδα και Κύπρο ιταλικού πλοίου προς πόντιση καλωδίων στην Κάρπαθο, αμφισβητείται ξανά την ελληνικότητα από ...16 έως ...130 ελληνικά νησιά όμως πλέον έχει βρει τον τρόπο κατάληψης τους και δεν είναι σε πρώτη φάση...στρατιωτικός! 
        Συγκεκριμένα πρόκειται για ...κατάληψη «των Οινουσών, των βραχονησίδων Καλόγεροι, των Θύμαινων, των Φούρνων, των Αρκιών, του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου, που βρίσκονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα, των νησιών Καλόλιμνος, Ψέριμος, Λέβιθα και Σύρνα και άλλων 5 νησιών που βρίσκονται γύρω από την Κρήτη»!. 
      Παράλληλα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν και την επιχειρηματολογία τους καθώς ισχυρίζονται ότι: 
       Στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 μας κατηγορούν ότι δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από νησιά που τους...ανήκουν! 
      Στις 13 Ιανουαρίου 2016 τουρκικό ελικόπτερο Sikorsky ενώ πέταξε πάνω από τουρκικό έδαφος, μας κατηγόρησαν ότι πετάξαμε πάνω από ελληνικό ενώ το ίδιο συνέβη και στις 17 Φεβρουαρίου πάνω από το Αγαθονήσι. 
        Κατηγορούν ακόμη και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα, γιατί δεν έδωσε εντολές στους στρατιωτικούς για να αποτραπεί η παραβίαση του εναέριου χώρου μας. 
       Επιπλέον αναφέρουν ότι οι παραβιάσεις των Ελλήνων δεν δημοσιεύονται στο επίσημο σαιτ του Υπουργείου Εξωτερικών. 
         Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής: 
    -O Έλληνας Υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός του ελληνικού ΓΕΣ στις 21 Αυγούστου 2015 φωτογραφίζονται με Ελληνική σημαία και παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο στο νησί Καλόλιμνος. 
    -Στις 11 Φεβρουαρίου ελληνική φρεγάτα κατά την διάρκεια άσκησης βρέθηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ ελικόπτερο που απονηώθηκε έπεσε ανοιχτά στο νησί Κίναρος. 
     -Ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας μπήκε στον τουρκικό εναέριο χώρο στις 21 Αυγούστου 2015. 
     -Στις 18 Μαϊου 2011 Έλληνες στρατιωτικοί σταμάτησαν τουρκική αντιπροσωπεία για έλεγχο διαβατηρίου. 
     -Στις 8 Δεκεμβρίου 2015 έγινε ακόμη μια παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ελικόπτερο του Έλληνα Υπουργού Άμυνας. 
    -Στις 23 Δεκεμβρίου 2015 ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας προσγειώθηκε σε...τουρκικό νησί. 
     -Στις 28 Ιανουαρίου 2016 το ελικόπτερο του Π.Καμμένου παραβίασε πάλι τον εναέριο χώρο μας στην Καλόλιμνο και απογειώθηκαν δύο τουρκικά F-16 για να το αναχαιτίσουν.