23 Φεβ 2016

Χώρο για ΚΕΠ και ΚΑΠΗ στο Ολυμπιακό Χωριό ζήτησε ο Δήμαρχος Αχαρνών από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Νεφελούδη είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός. 
   Ο Δήμαρχος Αχαρνών έθεσε το θέμα των κοινωνικών και διοικητικών δομών στο Ολυμπιακό Χωριό, αναφέροντας στον κ. Νεφελούδη ότι το Ολυμπιακό Χωριό, εδώ και πολλά χρόνια στερείται βασικών κοινωνικών και διοικητικών δομών (όπως ΚΕΠ ή ΚΑΠΗ), λόγω του ασαφούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κτιρίων και των καταστημάτων. 
      Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποσχέθηκε ότι θα ικανοποιήσει σύντομα το αίτημα του Δήμου Αχαρνών για παραχώρηση κτιρίων και καταστημάτων και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Αχαρνών ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα στέγασης στο Ολυμπιακό Χωριό, κοινωνικών δομών όπως ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι ή διοικητικών δομών όπως ΚΕΠ, με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού. 
       Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού. Ο Δήμαρχος Αχαρνών ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα ότι ο Δήμος Αχαρνών έχοντας εξασφαλίσει την αποδοχή του αιτήματός του για την παραχώρηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού πριν από 1,5 περίπου χρόνο είχε προχωρήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την ενεργοποίηση χρηματοδοτήσεων για τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις. 
       Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός τόνισε επίσης πως ο Δήμος Αχαρνών και οι υπηρεσίες του είναι σε θέση να αναλάβουν τη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού αθλητικού κέντρου όπου μπορούν να αθληθούν μερικές χιλιάδες αθλητών και αθλητριών, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία στη διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και την εμπειρία στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων μαζικού Αθλητισμού, όπως το πρόγραμμα "Άθληση για όλους" το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 1.000 αθλητές και αθλήτριες (παιδιά και εφήβους).