17 Ιαν 2016

Σπείρα ανηλίκων, από 12 έως 16 ετών, λήστευε οδηγούς στις Αχαρνές

Τρία ανήλικα μέλη σπείρας, ηλικίας 12, 14 και 16 ετών συνελήφθησαν από τις Αρχές για ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Αχαρνών.  
      Ακόμη, συνελήφθη και μία 35χρονη, μητέρα ενός εκ των ανωτέρω, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα, τυγχάνουν επιπλέον δύο 16χρονοι. 
        Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας, της κλοπής κατά συναυτουργία και της απείθειας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. 
        Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες και κλοπές κυρίως από οδηγούς οχημάτων. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν στην περιοχή των Αχαρνών τα οχήματα και αιφνιδίαζαν τους οδηγούς, είτε κλείνοντας τον δρόμο είτε ανεβαίνοντας στο πίσω μέρος των εν κινήσει οχημάτων. Ακολούθως, άνοιγαν τις πόρτες και αφαιρούσαν τα μεταφερόμενα εμπορεύματα. 
       Στις περιπτώσεις όπου η πράξη τους γινόταν αντιληπτή, ασκούσαν σωματική βία και αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στη συνέχεια διέφευγαν σε παρακείμενους καταυλισμούς. 
      Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις περιπτώσεις ληστειών και τριών κλοπών στην περιοχή των Αχαρνών.