10 Σεπ 2015

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η νέα, μυθική της δήλωση έγινε στο thepressproject.gr . Σύμφωνα με την κυρία Τασία η κατάσταση δεν είναι εκτός ελέγχου. Το αντίθετο. Γιατί αν το δούμε από τη δική της οπτική γωνία το μεταναστευτικό και το δράμα των προσφύγων μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας καθώς σύμφωνα με την κυρία Τασία: 
         «Κάποια νησιά πλούτισαν από τους πρόσφυγες. Οι Σύροι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο, έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να τους φορτίσουν τα κινητά τους». Ανακεφαλαίωση. 
      Στο μυαλό της κυρίας Τασίας (αν θυμηθούμε και τις προηγούμενες δηλώσεις της) δεν υφίσταται το παραμικρό πρόβλημα. Οι συνάνθρωποι μας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους για να έρθουν στην Ελλάδα όχι επειδή αναγκάζονται, αλλά επειδή θέλουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα: 
        Να λιαστούν στην Ομόνοια και να χαρούν τις ομορφιές της Αθήνας, το γαλανό ουρανό, τον ήλιο και το greek mousaka. Μετά την ηλιοθεραπεία τους μαζεύονται όλοι μαζί και με τη δύναμη του μυαλού εξαφανίζονται (όπως συνέβαινε στο “Φαινόμενο της πεταλούδας”). 
        Άλλωστε η κυρία Τασία το έχει ξεκαθαρίσει: «Στην Ευρώπη πάνε, αλλά δεν ξέρω πως. Εξαφανίζονται. Το υπουργείο είναι υπεύθυνο για την είσοδο των προσφύγων, όχι για την έξοδο». Και αν το δείτε και στατιστικά όπως το βλέπει η πρώην υπουργός «οι μετανάστες έρχονται για λίγο και φεύγουν. Στατιστικά το βλέπουμε». 
        Έρχονται δηλαδή για να κάνουν τζίρο στα ελληνικά νησιά και μετά φεύγουν. Για την ακρίβεια άρχισαν να έρχονται μετά την προκήρυξη των εκλογών, γιατί όπως αποκάλυψε η κυρία Τασία «ο αριθμός των προσφύγων αυξήθηκε ραγδαία αφού παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα». 
       Είναι προφανές πλέον ότι στο μυαλό της κυρίας Τασίας επικρατεί αιώνια λιακάδα. Οπότε μην απορήσετε αν αύριο μεθαύριο διαβάσετε μια νέα απίστευτη δήλωσή της. Θα είναι επειδή το μυαλό της λιάζεται. Όπως οι πρόσφυγες στην Ομόνοια.